Incearca reteta autentica de corabioare cu untura, un desert traditional din vechile cofetarii romanesti. Fragede, aromate si usor de preparat, aceste fursecuri te vor cuceri prin simplitate si gustul lor inconfundabil.
Reteta de corabioare cu untura este una simpla, economica, usor de facut, cu un rezultat grozav.
Intr-un bol punem untura moale, la temperatura camerei, smantana si zaharul pudra. Amestecam cu un tel pana cand obtinem o compozitie omogena. Incorporam apoi oul, sarea si aromele.
Adaugam si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau doua linguri de otet, apoi incorporam faina. Nu framantam excesiv, este suficient sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare. Il infasuram intr-o folie alimentara sau o punga si-l punem la frigider cateva ore sau chiar peste noapte.
Impartim aluatul rece in bucati. Din fiecare fasie modelam un sul lung, pe care il aplatizam si-l taiem in forma de corabioare (romburi). Grosimea trebuie sa fie de 4-5 mm, nu mai mult, pentru ca vor creste la copt.
Le asezam pe o tava acoperita cu hartie de copt si le coacem 15-17 minute, la 180 de g C, cuptor preincalzit.
Cat sunt calde se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Incercati si reteta de amandine, prajitura Diplomat sau savarine. Pofta buna!
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii