autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza, Retete de Craciun

Saleuri de casa (reteta II)

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2020

Ingrediente
250 g făină (+ pentru înfăinat),, 150 ml apă rece,, 250 g margarină/unt/osânză,, 1 linguriţă sare,, 5 g praf de copt,, 100 g caşcaval ras pentru ornat, 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 24 min

1 vot

Mod de preparare



Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea. Se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e simplu, seamănă cu cel pe care îl fac la mucenicii muntenești doar că în cantități mai mari.

Se dă aluatul la frigider pentru 30 de minute.



Se scoate aluatul din frigider, se întinde în foaie subțire, se așază în mijloc blocul de unt, care se bate cu făcălețul până se face foiță. Tata îmi povestește că așa îl făcea mama lui, doar că folosea osânză, vă dați seama că sunt mult mai bune astfel, însă fiecare folosește ce are și ce-i place!



Se întinde și se împăturește aluatul, reluând acest proces de 3 ori, apoi se dă la frigider. Eu l-am dat peste noapte la frigider, pentru că am avut mai multe rețete de pregătit și le-am făcut în etape (ca să nu se adune toate în ultima zi).



A doua zi, se împarte aluatul în bucăți mai mici, pentru a lucra mai ușor cu el. În plus, se lucrează greu cu el dacă se încălzește grăsimea pe care o conține.



Se preîncălzeşte cuptorul. Se presară făină pe masa de lucru şi se întinde aluatul într-o foaie grosuţă, care se taie fâşii cu un cuţit dat prin făină sau o rolă pentru patiserie.

Se unge cu oul bătut, apoi se presară cașcaval ras.



Se aşază saleurile într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dau la cuptor la foc potrivit cam 18 minute sau până devin aurii.



Se lucrează la fel şi aluatul rămas. Se obțin 3 tăvi cu saleuri.



Porții: 10

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de coacere: 18 min/fiecare tavă



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/saleuri-de-casa-reteta-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa (reteta II)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Salata Mos Craciun

Salata Mos Craciun

Fierbeti legumele, le scurgeti, le tocati marunt si le amestecati cu porumbul si mazarea. Adaugati

0 voturi    0 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Polpettone umplut invelit in bacon

Polpettone umplut invelit in bacon

Incalzim cuptorul la 180 de grade C. Primele 6 ingrediente le punem intr-un bol de plastic si amestecam

27 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anna , 31 ianuarie 2020

    Foarte bune, imi plac.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 24 min

1 vot

Ingrediente

  • 250 g făină (+ pentru înfăinat),
  • 150 ml apă rece,
  • 250 g margarină/unt/osânză,
  • 1 linguriţă sare,
  • 5 g praf de copt,
  • 100 g caşcaval ras pentru ornat
  • 1 ou bătut bine pentru uns aluatul.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Anna

Foarte bune, imi plac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Prajitura Televizor Prajitura Televizor

Foi: Intr-un castron se pun zaharul, untul, laptele, cacaua, ouale, amoniacul stins cu otet si putina faina. Se amesteca toate ingredientele

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Carnati din carne de porc si vitel Carnati din carne de porc si vitel

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie

0 voturi    0 comentarii
3h
Aperitive cu carne
CORONITA - APERITIV PENTRU CRACIUN
Cookie Settings