Croissant cu sunca si cascaval

Il intalnim in majoritatea patiseriilor, dar este mult mai usor si gustos de pregatit acasa, va asigur.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Croissant cu sunca si cascaval

Ingrediente

  • - 1 pachet de aluat foietaj
  • - 10 felii sunca presata
  • - 200 grame cașcaval ras sau felii de cașcaval de sandviș
  • - un ou pentru uns
  • - piper
  • - o lingura de smântână sau lapte
  • - susan/chimen pentru exterior

Mod de preparare

Îl întâlnim în majoritatea patiseriilor, dar este mult mai ușor și gustos de pregătit acasă, va asigur!

Aluatul îl vom întinde puțin și îl vom tăia în doua (pe lungime, astfel încât sa avem doua bucăți dreptunghiulare). Dacă avem doua aluaturi (cum sunt unele pachete) facem asta cu ambele. Tăiem triunghiuri cam cât palma (ne vor ieși maxim 15, în funcție de aluat). Adaugam cașcaval ras sau felii de cașcaval topit și șuncă (cam o felie, dar tăiată în 2-3 bucăți pentru a încăpea), puțin piper și rulam de la baza lata a triunghiului pana la vârful acestuia. Așezăm pe tava cu hârtie de copt, ungem cu amestec de ou și smântână sau lapte. Putem adăuga semințe de susan sau chimen, mac. Lăsăm la cuptor 20-25 de minute la 180 de grade.

Este delicios și foarte ușor de făcut! Se poate servi ca gustare sau aperitiv

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni