Ingrediente
Pentru aluat:, 650-700 gr cartofi mov (se pot folosii orice fel de cartofi), 3-4 linguri faina alba, 1 galbenus de ou, Sare si piper proaspat rasnit, 50 gr parmezan ras fin (eu folosesc branza maturata Praid), Faina alba pentru infainat masa, Pentru sos:, 2 linguri ulei, 1 lingura unt, 1-2 catei de uturoi, 150 gr smantana pentru gatit sau smantana grasa 30%, Sare si piper proaspat rasnit dupa gust, Amestec de condimente de gradina(optional), 50 gr branza maturata rasa fin, Pentru cipsuri:, 1-2 cartofi mov, Sare, Ulei pentru prajit
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru sos: se pune uleiul si untul intr-o craticioara. Cand s-a incins se adauga ghebele curatate, scurse bine de apa si rupte in bucati. Daca sunt mici le puteti lasa intregi. Se soteaza ciupercile la foc iute pana sau inmuiat. Se adauga usturoiul tocat fin, 100 ml apa fierbinte,se pune capac si se lasa la fiert inca 7-10 minute. Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza dupa gust, se adauga branza si se amesteca. Eu am uitat sa pun branza si am adaugat-o la final. Cand sosul este gata se adauga gnocchi. Nu este necesar sa mai lasati sa fiarba pentru ca riscati ca gnocchi sa se imprastie, fiind un aluat in care nu am pus prea multa faina. Mancarea se serveste imediat, calda cu cipsuri din cartofi.
Pentru cipsuri: se taie cartofii in felii foarte subtiri. Se tamponeaza cu servetele de hartie, se prajesc in ulei incins pana devin feliile crocante. Se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu sare.
Gnocchi se pun la fiert in momentul in care apa clocoteste, se lasa 3-4 minute pe foc, maxim 5, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera pe o farfurie.