Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2018

Ingrediente
Pentru aluat:, 650-700 gr cartofi mov (se pot folosii orice fel de cartofi), 3-4 linguri faina alba, 1 galbenus de ou, Sare si piper proaspat rasnit, 50 gr parmezan ras fin (eu folosesc branza maturata Praid), Faina alba pentru infainat masa, Pentru sos:, 2 linguri ulei, 1 lingura unt, 1-2 catei de uturoi, 150 gr smantana pentru gatit sau smantana grasa 30%, Sare si piper proaspat rasnit dupa gust, Amestec de condimente de gradina(optional), 50 gr branza maturata rasa fin, Pentru cipsuri:, 1-2 cartofi mov, Sare, Ulei pentru prajit

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aluat: se spala bine cartofii cu tot cu coaja. Se fierb in steamer pana patrunde o furculita cu usurinta in ei. Se curata de coaja cartofii si se zdrobesc ca pentru piure. Eu am folosit o presa pentru cartofi. Se lasa sa se raceasca. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca cu mainile ca orice aluat. Aluatul din cartofi este unul lipicios si cere multa faina. Nu puneti in plus daca nu vreti ca gnocchi sa fie prea tari. Eu ii prefer moi, sa se topeasca in gura. Lasati aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Pe masa de lucru bine infainata, se imparte aluatul in doua sau patru parti. Este mai usor de lucrat cu aluatul cand este mai putin. Se ia o bucata de aluat, se tavaleste bine prin faina si se formeaza un sul. Se taie bucati cam de 1,5 cm. Se tavalesc gnocchi prin faina. Acestia se fierb in apa cu sare doar in momentul in care avem gata sosul.

Pentru sos: se pune uleiul si untul intr-o craticioara. Cand s-a incins se adauga ghebele curatate, scurse bine de apa si rupte in bucati. Daca sunt mici le puteti lasa intregi. Se soteaza ciupercile la foc iute pana sau inmuiat. Se adauga usturoiul tocat fin, 100 ml apa fierbinte,se pune capac si se lasa la fiert inca 7-10 minute. Se adauga smantana pentru gatit, se asezoneaza dupa gust, se adauga branza si se amesteca. Eu am uitat sa pun branza si am adaugat-o la final. Cand sosul este gata se adauga gnocchi. Nu este necesar sa mai lasati sa fiarba pentru ca riscati ca gnocchi sa se imprastie, fiind un aluat in care nu am pus prea multa faina. Mancarea se serveste imediat, calda cu cipsuri din cartofi.

Pentru cipsuri: se taie cartofii in felii foarte subtiri. Se tamponeaza cu servetele de hartie, se prajesc in ulei incins pana devin feliile crocante. Se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu sare.

Gnocchi se pun la fiert in momentul in care apa clocoteste, se lasa 3-4 minute pe foc, maxim 5, pana se ridica la suprafata. Se scot cu o spumiera pe o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din cartofi mov, cu ghebe sotate si cipsuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Icre din mei cu maioneza din lapte de soia

Icre din mei cu maioneza din lapte de soia

Se fierbe meiul pana cand meiul este fiert. Se lasa sa se raceasca dupa care se pune intr-un castron,se

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Mancare de praz cu masline

Mancare de praz cu masline

Taiem firele de praz in bucati de aproximativ 4 cm. Pregatim aragazul si o cratita in care punem

2 voturi    0 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 650-700 gr cartofi mov (se pot folosii orice fel de cartofi)
  • 3-4 linguri faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 50 gr parmezan ras fin (eu folosesc branza maturata Praid)
  • Faina alba pentru infainat masa
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • 1-2 catei de uturoi
  • 150 gr smantana pentru gatit sau smantana grasa 30%
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • Amestec de condimente de gradina(optional)
  • 50 gr branza maturata rasa fin
  • Pentru cipsuri:
  • 1-2 cartofi mov
  • Sare
  • Ulei pentru prajit

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Granita de pepene rosu Granita de pepene rosu

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă

0 voturi    0 comentarii
1h
Bauturi
Vinete cu usturoi la cuptor Vinete cu usturoi la cuptor

Spălăm vinetele și le tăiem în jumatate, pe lungime. Le crestăm și le frecăm bine cu sare. Tăiem usturoiul felii

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Delicii de post de la bloggeri
Pizza cu legume de primavera si mozzarella