autor:

anuta

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Mancaruri cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2019

Ingrediente
aluat de tarta:, cca 400 g faina,, 1 ou,, sare,, busuioc uscat,, 200 ml ulei de masline,, 1/2lingurita de peperoncino, umplutura tarta:, un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline,, 2 cepe mari rosii,, 1/2 lingurita lemongrass,, 1/2 lingurita de peperoncino,, 1 lingurita de zahar,, sare,, 1 lingura de otet balsamic,, file de ansoa,, uleiul de la conserva

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se aseaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien,cand ceapa capata culoarea sticloasa adaugam lingurita de zahar,lasam un pic sa caramelizeze,presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic,lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa(este delicios!) si peperoncino.

Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta,repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi(pentru un pic de culoare) si dam la cuptor,cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul.Lasam sa se raceasca un pic tarta apoi o scoatem din forma si o portionam.Este absolut delicioasa,cu un gust usor dulceag ,picant ,afumat,un preparat delicios ce merita incercat.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Pastrav cu rosii deshidratate si capere

Se spala pestele,se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat de tarta:
  • cca 400 g faina,
  • 1 ou,
  • sare,
  • busuioc uscat,
  • 200 ml ulei de masline,
  • 1/2lingurita de peperoncino
  • umplutura tarta:
  • un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline,
  • 2 cepe mari rosii,
  • 1/2 lingurita lemongrass,
  • 1/2 lingurita de peperoncino,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • 1 lingura de otet balsamic,
  • file de ansoa,
  • uleiul de la conserva

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Scoici de mare cu Emmentaler