autor:

tania

» » , , , , Retete de Pasti, Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 mai 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 mai 2019

Ingrediente
5 oua, 200 g faina, 1,5 lingurita praf de copt, 100 ml smantana, 30 ml ulei masline, 100 g carnaciori de oaie afumati, 100 g pastrama oaie, 200 g cascaval afumat, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 100 g masline negre, 1/2 lingurita piper negru, sare dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp sau nu avem prea multa inspiratie pentru niste aperitive rapide. Ele pot fi servite la mese festive, mesele de sarbatori, ca o gustare intre mese, la mic-dejun sau chiar si pachete pentru servici. Se prepara foarte rapid, usor si sunt gustoase si apetisante. Checul care il voi prezenta astazi este mai deosebit, cu un iz placut mediteranean, asta datorită măslinelor si uleiului folosit si cu o tenta de afumat. Pentru ca l-am pregatit special pentru sarbatorile Pascale am folosit pastrama de oaie si carnaciori de oaie afumati.

Iar acum sa trecem la prepararea checului:

Mai intai ne vom ocupa de ardei, pe care ii vom curata de seminte si cotoare apoi ii vom taia bucatele nu prea mici, cascavalul il vom da pe razatoarea mare, iar maslinele dupa ce le-am scos samburii le vom taia in jumatate, sau in bucati nu prea mici. Carnaciorii si pastrama de oaie le vom taia cubulete mici. Intr-un bol mai mare vom bate ouale bine cu ajutorul unui tel apoi vom adauga uleiul de masline, smantana sarea si piperul, iar dupa ce s-a omogenizat totul vom adauga ardeii grasi, cascavalul ras si bucatile de masline. Dupa ce am amestecat totul bine vom adauga faina care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt. Vom pregati o forma de chec pe care o vom captusi cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si o vom da la cuptorul preincalzit la temp de 170 de grade timp de 50 de minute, sau o ora, dar inainte de a-l scoate vom face proba scobitorii. Dupa ce s-a copt vom mai rumeni putin suprafata lui, apoi il vom scoate si-l vom lasa sa se racoreasca bine, dupa care il putem felia. Sa nu va ingrijorati daca checul va da putin inapoi, este ceva normal deoarece compozitia lui contine ingrendiente destul de grele. Am obtinut un aperitiv bine crescut, gustos si aspectos si pot spune ca e adecvat si pentru sarbatorilor Pascale.

Va doresc spor si

Pofta buna !

Specific: Romania
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula

2 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Retete de Pasti

"Oua imbracate"

Ouale fierte, tari, le curatam de coaja. Sfecla, o fierbem sau o coacem la cuptor. Cand este gata

8 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1,5 lingurita praf de copt
  • 100 ml smantana
  • 30 ml ulei masline
  • 100 g carnaciori de oaie afumati
  • 100 g pastrama oaie
  • 200 g cascaval afumat
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 100 g masline negre
  • 1/2 lingurita piper negru
  • sare dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu frisca, banane si kiwi Rulada cu frisca, banane si kiwi

Rulada cu fructe proaspete si frisca este prajitura in fata careia nimeni nu ar putea rezista prea mult. Este aromata, racoroasa si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry Cotlete cu sos de mustar si rosii cherry

Se pune untul la topit in tigaia de fonta. Se inteapa usor cotletele cu varful la cutit pe ambele parti, astfel untul va patrunde

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Kojak