Ingrediente
5 oua, 200 g faina, 1,5 lingurita praf de copt, 100 ml smantana, 30 ml ulei masline, 100 g carnaciori de oaie afumati, 100 g pastrama oaie, 200 g cascaval afumat, 1/2 ardei rosu, 1/2 ardei galben, 100 g masline negre, 1/2 lingurita piper negru, sare dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Iar acum sa trecem la prepararea checului:
Mai intai ne vom ocupa de ardei, pe care ii vom curata de seminte si cotoare apoi ii vom taia bucatele nu prea mici, cascavalul il vom da pe razatoarea mare, iar maslinele dupa ce le-am scos samburii le vom taia in jumatate, sau in bucati nu prea mici. Carnaciorii si pastrama de oaie le vom taia cubulete mici. Intr-un bol mai mare vom bate ouale bine cu ajutorul unui tel apoi vom adauga uleiul de masline, smantana sarea si piperul, iar dupa ce s-a omogenizat totul vom adauga ardeii grasi, cascavalul ras si bucatile de masline. Dupa ce am amestecat totul bine vom adauga faina care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt. Vom pregati o forma de chec pe care o vom captusi cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si o vom da la cuptorul preincalzit la temp de 170 de grade timp de 50 de minute, sau o ora, dar inainte de a-l scoate vom face proba scobitorii. Dupa ce s-a copt vom mai rumeni putin suprafata lui, apoi il vom scoate si-l vom lasa sa se racoreasca bine, dupa care il putem felia. Sa nu va ingrijorati daca checul va da putin inapoi, este ceva normal deoarece compozitia lui contine ingrendiente destul de grele. Am obtinut un aperitiv bine crescut, gustos si aspectos si pot spune ca e adecvat si pentru sarbatorilor Pascale.
Va doresc spor si
Pofta buna !
Specific: Romania