Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec aperitiv cu cascaval afumat si masline negre

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 1,5 lingurita praf de copt
  • 100 ml smantana
  • 30 ml ulei masline
  • 100 g carnaciori de oaie afumati
  • 100 g pastrama oaie
  • 200 g cascaval afumat
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 100 g masline negre
  • 1/2 lingurita piper negru
  • sare dupa gust

Mod de preparare

In general checurile sarate ne pot scoate din incurcatura de fiecare data, atunci cand suntem in lipsa de timp sau nu avem prea multa inspiratie pentru niste aperitive rapide. Ele pot fi servite la mese festive, mesele de sarbatori, ca o gustare intre mese, la mic-dejun sau chiar si pachete pentru servici. Se prepara foarte rapid, usor si sunt gustoase si apetisante. Checul care il voi prezenta astazi este mai deosebit, cu un iz placut mediteranean, asta datorită măslinelor si uleiului folosit si cu o tenta de afumat. Pentru ca l-am pregatit special pentru sarbatorile Pascale am folosit pastrama de oaie si carnaciori de oaie afumati.

Iar acum sa trecem la prepararea checului:

Mai intai ne vom ocupa de ardei, pe care ii vom curata de seminte si cotoare apoi ii vom taia bucatele nu prea mici, cascavalul il vom da pe razatoarea mare, iar maslinele dupa ce le-am scos samburii le vom taia in jumatate, sau in bucati nu prea mici. Carnaciorii si pastrama de oaie le vom taia cubulete mici. Intr-un bol mai mare vom bate ouale bine cu ajutorul unui tel apoi vom adauga uleiul de masline, smantana sarea si piperul, iar dupa ce s-a omogenizat totul vom adauga ardeii grasi, cascavalul ras si bucatile de masline. Dupa ce am amestecat totul bine vom adauga faina care a fost in prealabil amestecata cu praful de copt. Vom pregati o forma de chec pe care o vom captusi cu hartie de copt, turnam compozitia in forma si o vom da la cuptorul preincalzit la temp de 170 de grade timp de 50 de minute, sau o ora, dar inainte de a-l scoate vom face proba scobitorii. Dupa ce s-a copt vom mai rumeni putin suprafata lui, apoi il vom scoate si-l vom lasa sa se racoreasca bine, dupa care il putem felia. Sa nu va ingrijorati daca checul va da putin inapoi, este ceva normal deoarece compozitia lui contine ingrendiente destul de grele. Am obtinut un aperitiv bine crescut, gustos si aspectos si pot spune ca e adecvat si pentru sarbatorilor Pascale.

Va doresc spor si

Pofta buna !

Specific: Romania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise