autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Retete de Pasti, Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza

Placinta cu branzeturi

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 aprilie 2020

Ingrediente
Pentru aluat:, aprox 425 g făină,, 25 g drojdie proaspătă,, 25 ml ulei de măsline,, 1 linguriţă sare,, 220 ml apă caldă,, 40 g iaurt grecesc,, Un vârf de linguriță busuioc uscat,, Un vârf de linguriță oregano uscat,, , Pentru umplutură:, 1 ou,, Frunzele de la o legătură de ceapă verde,, 40 g salam rustic,, 150 g brânză de vacă,, 150 g brânză dulce,, 50 g brânză de burduf,, Un vârf de linguriță sare,, , Pentru decor:, 1 ou pentru uns,, 100 g mozzarella,, brânză de burduf, după gust,, , în plus: 2 linguri pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Pentru această plăcintă am folosit aluat de casă, cu iaurt și am ales s-o umplu cu ceapă verde și mai multe feluri de brânză. Am decorat cu cașcaval ras și am servit cu brânză de burduf. A ieșit așa bună, dar… cam puțină.



Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregani și sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.



Pentru umplutură: se amestecă într-un castron brânza dulce cu brânza de vacă rasă, frunzele de ceapă verde tocate mărunt, oul, salamul rustic tăiat cubulețe și sarea.

Se întinde aluatul în foaie subțire, pe masa presărată cu făină (aprox 50 g), se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, lăsând marginile să atârne peste vas. Se presară pesmet, se adaugă umlutura de brânză, apoi se presară din loc în loc brânza de burduf ruptă bucățele. Se aduc acum marginile aluatului peste umplutură, până se acoperă bine toată.

Se unge plăcinta cu ou şi se presară mozzarella rasă.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.



Sugestie de servire: pentru un plus de savoare, puteți servi altături de brânză de burduf.



Timp de pregătire: aprox 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/placinta-cu-branzeturi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Placinta cu branzeturi

Placinta cu branzeturi

Intindem o foaie de foietaj in tava unsa cu ulei, peste care asezam branza de vaci, de oi, felii

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive cu brinza
Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana , 17 mai 2020

    O bunatate.

  • Fara foto

    Lelia , 04 mai 2020

    Imi place , este foarte buna.

  • Fara foto

    Sonya , 27 aprilie 2020

    Foarte.foarte buna.

    • Fara foto

      Cristina , 24 aprilie 2020

      Super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • aprox 425 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 25 ml ulei de măsline,
  • 1 linguriţă sare,
  • 220 ml apă caldă,
  • 40 g iaurt grecesc,
  • Un vârf de linguriță busuioc uscat,
  • Un vârf de linguriță oregano uscat,
  • Pentru umplutură:
  • 1 ou,
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde,
  • 40 g salam rustic,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 150 g brânză dulce,
  • 50 g brânză de burduf,
  • Un vârf de linguriță sare,
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns,
  • 100 g mozzarella,
  • brânză de burduf
  • după gust,
  • în plus: 2 linguri pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Roxana

O bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Prajitura Dragobete