Placinta cu branzeturi

Pentru aceasta placinta am folosit aluat de casa, cu iaurt si am ales s-o umplu cu ceapa verde.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branzeturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • aprox 425 g făină,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 25 ml ulei de măsline,
  • 1 linguriţă sare,
  • 220 ml apă caldă,
  • 40 g iaurt grecesc,
  • Un vârf de linguriță busuioc uscat,
  • Un vârf de linguriță oregano uscat,
  • Pentru umplutură:
  • 1 ou,
  • Frunzele de la o legătură de ceapă verde,
  • 40 g salam rustic,
  • 150 g brânză de vacă,
  • 150 g brânză dulce,
  • 50 g brânză de burduf,
  • Un vârf de linguriță sare,
  • Pentru decor:
  • 1 ou pentru uns,
  • 100 g mozzarella,
  • brânză de burduf, după gust,
  • în plus: 2 linguri pesmet

Mod de preparare

Pentru această plăcintă am folosit aluat de casă, cu iaurt și am ales s-o umplu cu ceapă verde și mai multe feluri de brânză. Am decorat cu cașcaval ras și am servit cu brânză de burduf. A ieșit așa bună, dar… cam puțină.

Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregani și sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins.

Pentru umplutură: se amestecă într-un castron brânza dulce cu brânza de vacă rasă, frunzele de ceapă verde tocate mărunt, oul, salamul rustic tăiat cubulețe și sarea.

Se întinde aluatul în foaie subțire, pe masa presărată cu făină (aprox 50 g), se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, lăsând marginile să atârne peste vas. Se presară pesmet, se adaugă umlutura de brânză, apoi se presară din loc în loc brânza de burduf ruptă bucățele. Se aduc acum marginile aluatului peste umplutură, până se acoperă bine toată.

Se unge plăcinta cu ou şi se presară mozzarella rasă.

Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 30 de minute sau până se rumeneşte.

Sugestie de servire: pentru un plus de savoare, puteți servi altături de brânză de burduf.

Timp de pregătire: aprox 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/placinta-cu-branzeturi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise