autor:

PanaCris

» » , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri pentru copii, Retete de Craciun

Bulete din branza

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2020

Ingrediente
Brânză (de orice fel vă place, eu am folosit resturi de brînză de oaie, brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,, Ouă 2 bucăți,, Sare de mare cu verdețuri,, Praf de copt ½ plic, făină alba de grâu cca. 300 g., Pentru topping:, Pesmet cca. 100 g,, Ou 1 bucată.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice.

Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat. Se modelează biluțe și se așează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

O parte din ele, le-am trecut prin ou bătut și pesmet apoi, iar celelalte le-am lăsat simple. Atenție, lăsați loc între ele se vor umfla la copt. Am preferat opțiunea de a le coace, decât să le prăjesc.

Se lasă la copt la foc mediu, cca. 10 minute, apoi se întorc și se mai lasă încă 10 minute.

Minunateee, le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute a la Panacris ;)

Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete din branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Brânză (de orice fel vă place
  • eu am folosit resturi de brînză de oaie
  • brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare de mare cu verdețuri,
  • Praf de copt ½ plic
  • făină alba de grâu cca. 300 g.
  • Pentru topping:
  • Pesmet cca. 100 g,
  • Ou 1 bucată.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Terina cu cascaval si carne de pui