Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Ingrediente

  • 2 cartofi (mai marisori),
  • 100 gr sunca taiata cubulete,
  • 100 gr branza de vaci,
  • 1 ceapa,
  • 50 gr cascaval ras,
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea cuptorului.

Cand sunt gata, ii lasam putin sa se rocareasca dupa care îi tăiem în jumatate, pe lungime.

Cu o lingura, scobim miezul pe care-l punem intr-un castron. Avem grija sa nu rupem marginea cartofului.

Ceapa o tăiem marunt și o călim foarte putin împreuna cu sunca.

Peste miezul de cartof adaugam celelalte ingrediente (mai putin cascavalul), asezonam cu sare si piper după gust și amestecam.

Umplem cartofii și-i bagam din nou la cuptor, pentru 20 minute.

La jumatatea timpului, scoatem tava și presaram cascavalul ras peste cartofi.

Pot fi serviti ca si garnitura , alături de o friptura cu putin sos de iaurt si usturoi, sau pot fi serviti ca fel principal alaturi de o salata generoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor