Placinte cu spanac si branza

Reteta de placinte cu spanac si branza. Cum faci acasa placinte cu spanac si branza.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Placinte cu spanac si branza

Ingrediente

  • 500 gr faina de grau
  • un praf sare
  • 2 oua de gaina
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 250 - 280 ml apa calduta
  • 50 gr unt moale
  • pt umplutura:
  • 300 gr spanac proaspat
  • 1 capatana usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr branza de oi sarata
  • 1 ou de gaina
  • fulgi de ardei iute (optional)

Mod de preparare

Intr-un vas, se pune drojdia, se adauga o lingurita de zahar si 30 ml apa. Se lasa pana se activeaza maiaua.

In alt vas (ideal ar fi sa aveti un robot pt framantat), se cerne faina. Se adauga un praf de sare intr-o margine a vasului.

Se toarna maiaua, se adauga cele 2 oua si apa calduta. Se framanta pana se incorporeaza ingredientele, iar la final se adauga bucatelele de unt si se continua framantarea pana se obtine un aluat fin. Se acopera cu folie alimentara si se lasa cca. 1,5 - 2 ore la crescut intr-un loc caldut.

Spanacul se spala, se taie mai mare.

Intr-o tigaie, se pune ulei, se incinge si se rumenesc cateii de usturoi presati. Se adauga spanacul si se lasa cateva minute pe foc, cat sa ia aroma usturoiului. Se iaa de pe foc.

Se rade branza, se amesteca cu un ou si apoi cu spanacul.

Aluatul se imparte in doua portii, pe un blat infainat. Se intinde fiecare portie in strat subtire si se umple cu spanac. Se ruleaza sub forma de sul sau de floare si se taie in rulouri sau petale care se ruleaza. Se ung cu oua batut si se mai lasa 10 minute, timp in care se preincalzeste cuptorul la 200 grade C.

Placintele se coc timp de 25-30 minute, in functie de cuptorul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise