Reteta postata pe: 21 octombrie 2018
Ingrediente
Dovleac ras 500 g,, Praz 1 bucată mică,, Ciuperci cca. 300 g,, Ardei kapia 1 bucată,, Ghimbir proaspăt ras cca. 1 lingură,, Sare de mare,, Piper proaspăt măcinat,, Ulei de măsline 1 lingură,, Ouă 2 bucăți,, Făină albă de grâu 4 linguri,, Cașcaval ras 100 g.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția călită se adaugă ouăle, făina și cașcavalul, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se asezonează de sare și piper, și se toarnă într-o formă termorezistentă ce se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 g. după ce trece testul scobitorii, guguluful se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă la răcit.
Guguluful se servește rece sau cald, simplu sau acompaniat de smântână.
Spor și poftă bună!