Guguluf aperitiv din dovleac

Prazul curatat si taiat rondele, se caleste usor cu ulei de masline si putina apa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Guguluf aperitiv din dovleac

Ingrediente

  • Dovleac ras 500 g,
  • Praz 1 bucată mică,
  • Ciuperci cca. 300 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ghimbir proaspăt ras cca. 1 lingură,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Făină albă de grâu 4 linguri,
  • Cașcaval ras 100 g.

Mod de preparare

Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă. Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min la foc mic, neacoperit. În compoziția călită se adaugă ouăle, făina și cașcavalul, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se asezonează de sare și piper, și se toarnă într-o formă termorezistentă ce se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 g. după ce trece testul scobitorii, guguluful se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă la răcit.

Guguluful se servește rece sau cald, simplu sau acompaniat de smântână.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor