Ciorba de Conopida

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Conopida

Ingrediente

  • o conopida medie, spalata, desfacuta in buchetele
  • 2 morcovi, curatati si spalati
  • o bucata de telina, curatata si spalata
  • 200 g. de iaurt
  • un galbenus de ou
  • o legatura de marar, spalat
  • 4 catei mici de usturoi, curatati si spalati (optional)
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • apa

Mod de preparare

Radem morcovii si telina pe razatoarea mare.

Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam morcovul si telina, amestecam si calim 2 minute.

Turnam in oala 2 litri de apa, amestecam si lasam sa fiarba 15-20 de minute.

Adaugam apoi buchetelele de conoipda. Condimentam cu sare si piper macinat.

Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute.

Tocam marunt mararul.

Punem galbenusul pentru iaurt si omogenizam.

Zdrobim usturoiul.

Dupa cele 10 minute, cand conopida este fiarta, inchidem aragazul.

Punem un polonic cu ciorba peste amestecul de iaurt si galbenus si omogenizam, apoi turnam totul in oala. Adaugam usturoiul zdrobit si amestecam.

Presaram deasupra mararul. Amestecam, gustam si condimentam, daca mai este nevoie.

Servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/Dr80nxmJzr8

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure