Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Ingrediente
Aluat:, -600 gr. faina, -300 gr. unt rece, -3 linguri apa rece, -putina sare, Sos:, -1 litru lapte, -30 gr. unt, -50 gr. faina, -50 gr. cascaval, -100 gr. patratele mici Arnos, -2 oua, -1 lingura boia, -sare si piper, Legume:, -1 buchetel mai mare de conopida romanesco(verde), -50 gr. rosii cherry, -50 gr. mazare, -1 ceapa rosie, -1ceapa galbena, -1 ardei verde, -1 ardei rosu, -50 gr. masline, -1/2 legatura verdeata, -1 fir de cimbru proaspat, Mai avem nevoie de:, -ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.

Pentru inceput pregatim aluatul:

1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul intr-o folie alimentara si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

2. Dupa ce timpul de stat la rece a trecut, scoatem aluatul si il punem pe masa pudrata lejer cu faina. Cu o sucitoare il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Taiem foaia in fasii late cam de 4-5 cm. si lungi cat tava, sau tavile, pe care le vom folosi.

3.Asezam fasiile in tava in pozitie verticala si le aplatizam usor la baza tavii ca sa stea cat mai drepte.

4.Din fasiile lungi ramase pe masa de lucru, taiem bucatale mai micute pe care le fixam intre fasiile lungi.Presam cu degetele ca sa la ''lipim'' cat de bine fiecare fasie.Trebuie sa fie foarte bine prinse intre ele pentru a nu se prelinge sosul.In final, aluatul asezat in tava trebuie sa arate ca si un grilaj.

5.Cand am terminat de asezat aluatul, dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute sau pana este rumenit.



*Cat timp sta tava la cuptor pregatim legumele asa:

1.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim, pe rand, ceapa rosie, ceapa galbena, ardeii, fiecare taiate fasii micute si subtiri.

2.Calim pentru 1 minut si rosiile cherry impreuna cu frunzulite de cimbru.

3.In alta oala punem la fiert conopida romanesco si mazarea.Le lasam sa fiarba cam 8-10 minute, dupa care, le luam de pe foc si le punem repede sub jet de apa foarte rece.Le scurgem si le punem deoparte.

4.Maslinele le taiem rondele subtiri.

5.Intr-o oala cu apa si sare punem la fiert pastele.Le lasam pentru 6 minute , le scurgem de apa si le punem deoparte.



*Pregatim si sosul:

1.Punem intr-o cratita pe foc untul impreuna cu faina.Calim faina 1-2 minute apoi turnam laptele.Amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa.

2.O luam de pe foc, o lasam sa se tempereze apoi adaugam ouale,cascavalul ras si pastele fierte.

3.Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem boiaua si amestecam bine, iar cealalta jumatate o lasam alba, simpla.



*Incepem la asamblarea tartei.Procedam asa:

1.Punem cu o lingura in fiecare patratel al tartei sos.Intr-un patratel punem sos alb, in altul sos cu boia.Aspectul final trebuie sa arata cam ca si al unei table de sah.

2.Deasupra fiecarui patratel umplut cu sos, asezam legume.Fiecare patratel trebuie sa aiba alt fel de legume.Incercam sa le punem in asa fel incat sa fie culori diferite una langa alta.

3.Cand am terminat de asezat si legumele, presaram verdeata tocata marunt si dam tava la cuptor, la foc mediu, apoi iute, pana tarta este bine rumenita.



4.Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se tempereze usor apoi o servim atat calduta cat si rece . Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legumele toamnei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
dovlecei pane cu sos de usturoi

dovlecei pane cu sos de usturoi

Se curata dovleceii de coaja,se taie rondele sau pe lung.Se dau dovleceii prin faina apoi prin ouale

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

MANCARE DE VINETE CU DOVLECEI

Se spala legumele. Ceapa se curata, se taie julien si se pune la calit in uleiul incins. Cand devine

25 voturi    17 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • -600 gr. faina
  • -300 gr. unt rece
  • -3 linguri apa rece
  • -putina sare
  • Sos:
  • -1 litru lapte
  • -30 gr. unt
  • -50 gr. faina
  • -50 gr. cascaval
  • -100 gr. patratele mici Arnos
  • -2 oua
  • -1 lingura boia
  • -sare si piper
  • Legume:
  • -1 buchetel mai mare de conopida romanesco(verde)
  • -50 gr. rosii cherry
  • -50 gr. mazare
  • -1 ceapa rosie
  • -1ceapa galbena
  • -1 ardei verde
  • -1 ardei rosu
  • -50 gr. masline
  • -1/2 legatura verdeata
  • -1 fir de cimbru proaspat
  • Mai avem nevoie de:
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Orez cu legume si pui la cuptor
Cookie Settings