Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 noiembrie 2018

Ingrediente
Aluat:, -600 gr. faina, -300 gr. unt rece, -3 linguri apa rece, -putina sare, Sos:, -1 litru lapte, -30 gr. unt, -50 gr. faina, -50 gr. cascaval, -100 gr. patratele mici Arnos, -2 oua, -1 lingura boia, -sare si piper, Legume:, -1 buchetel mai mare de conopida romanesco(verde), -50 gr. rosii cherry, -50 gr. mazare, -1 ceapa rosie, -1ceapa galbena, -1 ardei verde, -1 ardei rosu, -50 gr. masline, -1/2 legatura verdeata, -1 fir de cimbru proaspat, Mai avem nevoie de:, -ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm.

Pentru inceput pregatim aluatul:

1.Punem intr-un castron faina, untul, sarea si apa rece. Framantam bine cu mana ingredientele pana ne rezulta un aluat ferm. Infoliem aluatul intr-o folie alimentara si il punem la rece pentru cel putin 30 de minute.

2. Dupa ce timpul de stat la rece a trecut, scoatem aluatul si il punem pe masa pudrata lejer cu faina. Cu o sucitoare il intindem intr-o foaie potrivit de groasa. Taiem foaia in fasii late cam de 4-5 cm. si lungi cat tava, sau tavile, pe care le vom folosi.

3.Asezam fasiile in tava in pozitie verticala si le aplatizam usor la baza tavii ca sa stea cat mai drepte.

4.Din fasiile lungi ramase pe masa de lucru, taiem bucatale mai micute pe care le fixam intre fasiile lungi.Presam cu degetele ca sa la ''lipim'' cat de bine fiecare fasie.Trebuie sa fie foarte bine prinse intre ele pentru a nu se prelinge sosul.In final, aluatul asezat in tava trebuie sa arate ca si un grilaj.

5.Cand am terminat de asezat aluatul, dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 10-15 minute sau pana este rumenit.



*Cat timp sta tava la cuptor pregatim legumele asa:

1.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si calim, pe rand, ceapa rosie, ceapa galbena, ardeii, fiecare taiate fasii micute si subtiri.

2.Calim pentru 1 minut si rosiile cherry impreuna cu frunzulite de cimbru.

3.In alta oala punem la fiert conopida romanesco si mazarea.Le lasam sa fiarba cam 8-10 minute, dupa care, le luam de pe foc si le punem repede sub jet de apa foarte rece.Le scurgem si le punem deoparte.

4.Maslinele le taiem rondele subtiri.

5.Intr-o oala cu apa si sare punem la fiert pastele.Le lasam pentru 6 minute , le scurgem de apa si le punem deoparte.



*Pregatim si sosul:

1.Punem intr-o cratita pe foc untul impreuna cu faina.Calim faina 1-2 minute apoi turnam laptele.Amestecam cu un tel pana compozitia se ingroasa si devine cremoasa.

2.O luam de pe foc, o lasam sa se tempereze apoi adaugam ouale,cascavalul ras si pastele fierte.

3.Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem boiaua si amestecam bine, iar cealalta jumatate o lasam alba, simpla.



*Incepem la asamblarea tartei.Procedam asa:

1.Punem cu o lingura in fiecare patratel al tartei sos.Intr-un patratel punem sos alb, in altul sos cu boia.Aspectul final trebuie sa arata cam ca si al unei table de sah.

2.Deasupra fiecarui patratel umplut cu sos, asezam legume.Fiecare patratel trebuie sa aiba alt fel de legume.Incercam sa le punem in asa fel incat sa fie culori diferite una langa alta.

3.Cand am terminat de asezat si legumele, presaram verdeata tocata marunt si dam tava la cuptor, la foc mediu, apoi iute, pana tarta este bine rumenita.



4.Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se tempereze usor apoi o servim atat calduta cat si rece . Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legumele toamnei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Tarta alsaciana cu ceapa (Tarte à l'oignon à l'Alsacienne)

Se prepara aluatul cu cel putin 30 minute inainte si se pune la frigider. Se poate prepara si cu

2 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • -600 gr. faina
  • -300 gr. unt rece
  • -3 linguri apa rece
  • -putina sare
  • Sos:
  • -1 litru lapte
  • -30 gr. unt
  • -50 gr. faina
  • -50 gr. cascaval
  • -100 gr. patratele mici Arnos
  • -2 oua
  • -1 lingura boia
  • -sare si piper
  • Legume:
  • -1 buchetel mai mare de conopida romanesco(verde)
  • -50 gr. rosii cherry
  • -50 gr. mazare
  • -1 ceapa rosie
  • -1ceapa galbena
  • -1 ardei verde
  • -1 ardei rosu
  • -50 gr. masline
  • -1/2 legatura verdeata
  • -1 fir de cimbru proaspat
  • Mai avem nevoie de:
  • -ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Mancare de fasole cu ciolan afumat