Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac

Ingrediente

  • blat:
  • cca 400 g faina
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • sare
  • amestec uscat de condimente (oregano, piper, dafin, cimbrisor, maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura:
  • 200 g baby spanac
  • 200 g ciupercute mici champignion
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • amestec de condimente
  • 200 g smantana
  • 100 g branza framantata de vaci
  • 3 oua
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei. Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm, marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)

Intre timp pregatim umplutura. Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercile spalate bine si scurse. Se sareaza si se condimenteaza, dupa ce au capatat un pic de rumenire, acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciuperci.

Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, adaugam baby spanacul, lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem, il trecem sub jet de apa rece si apoi il adaugam in tigaie. Lasam un pic sa capete totul culoare, apoi dam tigaia la o parte.

Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt, intepam cu furculita din loc in loc si apoi adaugam ouale batute cu branza si smantana. Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte. Lasam la foc mai iute primele 5 minute, dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos. Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona. Este un deliciu, o aroma de gusturi si culoare, un amestec de vara cu toamna, merita incercata!

Truc: Daca coacem tarta in forma de sticla, inainte de a o aseza in forma,tragem o folie de pe ea, asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma, peste aluat, incrucisate, apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat, lasand marginea si rasturnam cu grija. Dupa ce se coace, scoatem cu usurinta tarta, fara a risca sa o rupem, cu ajutorul acestor fasii de hartie, care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise