autor:

anuta

» » , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2018

Ingrediente
blat:, cca 400 g faina, 100 g margarina, 2 oua, sare , amestec uscat de condimente (oregano, piper, dafin, cimbrisor, maghiran), 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, Umplutura:, 200 g baby spanac, 200 g ciupercute mici champignion, 1 ceapa mica, 1 ardei rosu, sare , amestec de condimente, 200 g smantana, 100 g branza framantata de vaci, 3 oua, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, margarina fiind moale, la temperatura camerei. Se intinde intre 2 folii de plastic la dimensiune formei de tarta +2-3 cm, marginea si o dam la rece 15 minute(in congelator)

Intre timp pregatim umplutura. Calim intr-un strop de ulei de masline ceapa taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici si cu ciupercile spalate bine si scurse. Se sareaza si se condimenteaza, dupa ce au capatat un pic de rumenire, acoperim cu un capac sa mai fiarba inabusit pana scade tot sucul lasat de ciuperci.

Punem putina apa cu un praf de sare sa fiarba si, cand da in clocot, adaugam baby spanacul, lasam sa dea in 2-3 clocote si il scurgem, il trecem sub jet de apa rece si apoi il adaugam in tigaie. Lasam un pic sa capete totul culoare, apoi dam tigaia la o parte.

Aducem tarta de la rece si o asezam in forma de copt, intepam cu furculita din loc in loc si apoi adaugam ouale batute cu branza si smantana. Deasupra repartizam uniform preparatul din tigaie si dam la cuptorul incins dinainte. Lasam la foc mai iute primele 5 minute, dupa care reglam temperatura la un foc potrivit si lasam 15 minute sa se rumeneasca frumos. Lasam 10 minute sa se racoreasca un pic tarta inante de a o portiona. Este un deliciu, o aroma de gusturi si culoare, un amestec de vara cu toamna, merita incercata!

Truc: Daca coacem tarta in forma de sticla, inainte de a o aseza in forma,tragem o folie de pe ea, asezam 3-4 fasii mai lungi un pic ca forma, peste aluat, incrucisate, apoi asezam forma cu gura in jos peste aluat, lasand marginea si rasturnam cu grija. Dupa ce se coace, scoatem cu usurinta tarta, fara a risca sa o rupem, cu ajutorul acestor fasii de hartie, care se trag de dedesuptul tarte si se arunca.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu blat fraged si aromat cu ciuperci si baby spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Ceapa, ardeiul si rosiile se curata, se taie mmarunt si se pun la calit in ulei, pina devin sticloase. Se

35 voturi    9 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

RULOURI DE DOVLECEI CU BACON

Se aleg dovlecei tineri sau trufanda cum se spune in popor.Se spala,se taie la capete,apoi pe jumatate. Se

24 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • cca 400 g faina
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • sare 
  • amestec uscat de condimente (oregano
  • piper
  • dafin
  • cimbrisor
  • maghiran)
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • Umplutura:
  • 200 g baby spanac
  • 200 g ciupercute mici champignion
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu
  • sare 
  • amestec de condimente
  • 200 g smantana
  • 100 g branza framantata de vaci
  • 3 oua
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

5 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Piept de pui picant cu vinete