autor:

anuta

» » , , , , Aperitive, Aperitive cu brinza, Aperitive cu carne, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2018

Ingrediente
un muschiulet mic de porc (iepure), 1 rodie potrivit de mare, 100 g Feta, 200 g mix de legume, 1 vanata mica, ulei de masline, 1 lingurita de condimente uscate, 1 lingurita de legume deshidratate fara sare, un catel de usturoi, sare, 1 lingura de zahar, 1 linguruita de otet balsamic, 2 scobitori din bambus

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie capetele subtiri ale muschiuletului, apoi acoperit de o punga mica de celofan, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza la cca 1,5 cm grosime, apoi cu lama unui cutit se face o taietura laterala,ca un portofel, fara a taia peretii muschiuletului, se stropeste cu un pic de ulei de masline in interior si exterior, se sareaza si condimenteaza, apoi se lasa cateva minute sa se intreptrunda aromele.

Vanata o spalam, ii indepartam cotorul si coaja, apoi o taiem in bastonase subtiri) indepartam samburii daca este nevoie) si taiem in cubulete mici.

Intre timp intr-un strop de ulei de masline punem cubuletele de vanata pana incep sa se inmoaie si sa se farame, apoi amestecul mexican Gradena, saram, condimentam si adaugam un strop de apa, acoperim cu un capac si lasam sa scada sucul pana se inmoaie un pic legumele. Dam deoparte sa se racoreasca.

Deoparte intr-o tigaie caramelizam o lingura de zahar; cand zaharul se topeste si capata culoare aurie, adaugam o mana de fructe de rodie, amestecam continuu, adaugam si otetul, apoi un strop de apa. Dam deoparte sa se raceasca.

In mixul de legume moi adaugam cubulete mici de branza Feta. Cu acest amestec umplem bine portofelul si il prindem la taietura cu 2 scobitori din bambus.

Punem portofelul intr-o tava mica si inalta, adaugam un strop de ulei de masline, presaram deasupra sare, condimente uscate si legumele deshidratate fara sare, catelul de usturoi feliat subtire si adaugam o ceasca de apa clocotita. Acoperim cu folie de aluminiu si dam 20 de minute la cuptor, apoi se indeparteaza folia si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca usor.

Scoatem portofelul rumenit din tava si il lasam cca 5 minute inainte de a-l felia in felii subtiri de 1-1,5 cm. Se servesc stropite cu sosul dulce acrisor de rodie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Portofele delicioase cu mix de legume, branza Feta si sos dulce acrisor de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac in chifla cu susan

Spanac in chifla cu susan

Spanacul se curata si se spala, apoi se pune la fiert, in apa clocotita cu putina sare. Ceapa se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rosii umplute cu orez, stafide si nuca

Rosii umplute cu orez, stafide si nuca

Tai ceapa marunt, o calesti putin in ulei si adaugi orezul spalat si scurs bine. Mai calesti putin

4 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • un muschiulet mic de porc (iepure)
  • 1 rodie potrivit de mare
  • 100 g Feta
  • 200 g mix de legume
  • 1 vanata mica
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de condimente uscate
  • 1 lingurita de legume deshidratate fara sare
  • un catel de usturoi
  • sare
  • 1 lingura de zahar
  • 1 linguruita de otet balsamic
  • 2 scobitori din bambus

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu conopida la cuptor Ardei umpluti cu conopida la cuptor

Conopida desfacută buchețele se fierbe 10 minute în apă cu sare; După ce s-a fiert, se scurge apa și se lasă la racit: Ardeii

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulas de vita Gulas de vita

Punem pulpa de vită, tăiată cubulețe mari, la fiert in oala minune pt 2 ore fără sare. Căt fierbe carnea, intr-o oala punem

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
“Snitele” de ciuperci champignon