autor:

Fara foto
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: RADA ADRIANA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 aprilie 2020

Ingrediente
Pentru aluat:, 450 g spanac ( eu am folosit congelat, dar bine scurs de apă ), 3 ouă , 250 g făină cernută, 4 linguri cu smântână , 1 linguriță cu bicarbonat , 1 lgta praf de copt, sare și piper după gust, Pentru umplutură:, 100 g unt moale, 300 g brânză de vaci, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben (portocaliu) , 2 linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă ) , sare si piper după gust 

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, sarea si piperul.La final punem albusurile batute spuma.Compozitia se coace intr-o tava dreptunghilara tapetata cu hartie de copt , 15 minute la 180 grade. Proaspăt scoasă din cuptor, am rulat-o într-un prosop umed și am lăsat-o să se răcească pentru a-și păstra forma.



Pentru umplutura blendam branza de vaci pana a devenit ca o crema apoi adaugam untul moale si smantana .Se mixeaza pana devine cremoasa.La final se adauga ardeii taiati cubulete si se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp foaia rulata s-a racit , o umplem cu crema de branza si apoi o rulam in folie de aluminiu si o lasam apoi in frigider 2-3 ore. Se serveste ca aperitiv taiata in felii . Este un aperitiv deosebit si aspectuos, servit alaturi de chiftelute,branza telemea,carnat si niste inele de ceapa sau langa drob de miel facut de paste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de spanac cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Galbenusurile frecate un pic cu uleiul si sarea se amesteca cu piureul de spanac bine scurs, se adauga

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada de spanac cu branza si ardei

Rulada de spanac cu branza si ardei

Spanacul se mixeaza la robot pina se marunteste bine, se adauga ouale, sare si piper dupa gust. Faina

6 voturi    6 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 450 g spanac ( eu am folosit congelat
  • dar bine scurs de apă )
  • 3 ouă 
  • 250 g făină cernută
  • 4 linguri cu smântână 
  • 1 linguriță cu bicarbonat 
  • 1 lgta praf de copt
  • sare și piper după gust
  • Pentru umplutură:
  • 100 g unt moale
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben (portocaliu) 
  • 2 linguri cu smântână ( de preferat smântâna de la țară deoarece este mai cremoasă ) 
  • sare si piper după gust 

Raporteaza reteta

Retete
de RADA ADRIANA
Supa de perisoare cu conopida

Supa de perisoare cu conopida

Mod de preparare: Intr-o oala de 5 litri se caleste ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Ficatei cu piure de brocoli

Ficatei cu piure de brocoli

Intr-o oala mai mare se pune in apa cu sare brocolli la fiert pentru 10-12 minute.Dupa ce se fierbe

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri pentru copii
Savarine

Savarine

Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul,uleiul, praful de sare, le mixam iar in laptele caldut

9 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Tocana de iepure Tocana de iepure

Am transat iepurele in bucati, iar pentru tocana am folosit doar pulpele. Din muschiuleti am facut ceva sofisticat, iar din restul o

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Fasole batuta cu prajeala deasupra