Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime.
Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de vanata se fac niste taieturi ca forma unui grilaj. Rondelele presaram cu sare si le lasam pe o farfurie mare minim 2 ore sa-si lase zeama acra.
Punem rosiile in apa clocotita timp de 1 minut pentru a le decoji usor. Le taiam rosiile in bucati mici, se condimenteaza cu sare, oregano si busuioc. Rondelele se tamponeaza bine cu hartie de bucatarie, pe fiecare felie se pune din acest amestec de rosii si se stropesc cu ulei masline.
Intr-o tava potrivita se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade. Dupa 20 minute le scoatem, le ornam cu cate o felie de mozzarella si le introducem inapoi pentru 10 minute.
Aceasta mancare se poate servi ca o gustare rece/calda sau este potrivita pentru o cina usoara pentru zile calduroase de vara.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajCarnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant.
Rulada de miel umpluta cu legumeDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii