Tarta cu doar 3 oua

Intr-o seara m-am trezit ca eram eu responsabila cu pregatitul cinei si treabuia sa fac ceva usor.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu doar 3 oua

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 350ml lapte
  • 65g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură unt
  • sare
  • 1 ceapă roşie
  • 55g caş
  • 1 roşie medie
  • 1 ardei verde
  • 1 linguriţă oregano

Mod de preparare

Într-o seară m-am trezit că eram eu responsabilă cu pregătitul cinei şi trebuia să fac ceva uşor şi rapid şi care să îi şi satisfacă poftele iubitului meu. Mai aveam fix 3 ouă.

Iată ce a ieşit:

Preîncălziţi cuptorul la 175 grade.

Amestecaţi ouăle cu laptele, adăugaţi făina (amestecată în prealabil cu praful de copt) şi incorporaţi şi lingura de unt până când nu se mai observă cocoloaşe.

Separat, tăiaţi roşia, ardeiul şi ceapa. Fărâmiţaţi brânza. Adăugaţi-le pe toate, împreună cu sare, după gust, în amestecul deja format. Turnaţi într-o tavă rotundă (pe care aţi uns-o şi tapetat-o în prealabil; eu am folosit una de silicon şi nu a fost nevoie) şi introduceţi la cuptor pentru 35 minute. Presăraţi oregano deasupra.

Lăsaţi să se răcească 5 minute după ce aţi scos din cuptor. Tăiaţi o felie şi mai presăraţi oregano deasupra. Tot ce v-a rămas (dacă va fi cazul) poate fi păstrat în frigider. Mie mi-a plăcut şi caldă, şi rece. Şi ştiţi ce mi-a mai plăcut? Că reţeta ne stimulează creativitatea: putem adăuga orice tip de brânză pe care-l avem şi substitui legumele din compoziţie cu unele pe care deja le-am cumpărat. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise