Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata, cu doar cateva ingrediente. Perfecta pentru zilele calde si nu numai!
Intai puneti laptele la fiert. Daca folositi pastaie de vanilie, taiati-o pe ling in jumatate, scoateti semintele si puneti-le in lapte, inclusiv pastaia.
Mixati foarte bine galbenusurile cu un praf de sare, zaharul si turmericul (curcuma). Eu il folosesc pentru accentuarea culorii inghetatei si este si un condiment foarte santanos.
Mixati la viteza mica si adaugati laptele putin cate putin.
Compozitia obtinuta se pune la fiert pe baie de aburi pana se ingroasa un pic. Se pune vasul peste o oala in care fierbe putina apa si se amesteca cu un tel. Cand ajunge la 70-72 grade C (temperatura la care se gatesc galbenusurile si se distruge salmonella), se da jos de pe baia de aburi si se lasa la racit, apoi se pune la frigider pentru a se raci foarte bine.
Smantana pentru frisca se mixeaza pana prinde consistenta si se incorporeaza treptat la crema de oua.
Apoi se transfera compozitia in masina de inghetata si o lasati sa-si faca treaba.
Daca nu aveti un aparat de inghetata, turnati compozitia intr-o caserola si dati-o la congelator pana ingheata. Trebuie sa amestecati bine cu o furculita la fiecare 30-40 de minute. Amestecarea va ajuta sa nu se formeze cristale de gheata in compozitie.
La aparatul pentru inghetata dureaza 15-20 de minute pana cand inghetata atinge consistenta potrivita. Apoi se transfera intr-o caserola cu capac si se pastreaza la congelator pana in momentul servirii.
Daca doriti o inghetata simpla si rapida, va recomand reteta de inghetata de banane si afine sau inghetata ombre de mure. Iar pentru ciocolatosi reteta de inghetata de ciocolata cu rom. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii