Cartofi gratinati, cu telemea si ou

Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor).

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cartofi gratinati, cu telemea si ou

Ingrediente

  • 700 g cartofi (de preferinta, cartofi rosii)
  • 200 g telemea (de care doriti)
  • 200 ml smantana lichida, de gatit
  • 1 ceapa galbena, uscata
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor)

2. Se fierb ouale, tari (circa 10 minute)

3. Dupa ce se racesc, se cojesc cartofii si se taie in rondele de circa 5 mm grosime

4. Ouale se cojesc si se taie in rondele subtiri

5. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de rondele de ou si inca un strat de rondele de cartofi

6, Intr-un bol, se amesteca bine, cu un tel, smantana cu telemeaua rasa, cu ceapa tocata marunt, cu cimbrul, busuiocul, rozmarinul, sare si piper dupa gust (atentie la sare, pentru ca telemeaua poate fi sarata)

7. Se toarna compozitia peste cartofii din vasul termorezistent, iar deasupra se presara parmezanul ras

8. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 40 minute

9. Se stinge cuptorul, se aprinde grill-ul de la cuptor si se mai lasa 10 minute, ca sa se gratineze

10. Preparatul se serveste cald, cu muraturi sau salata asortata

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni