Cartofi gratinati, cu telemea si ou

Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor).

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cartofi gratinati, cu telemea si ou

Ingrediente

  • 700 g cartofi (de preferinta, cartofi rosii)
  • 200 g telemea (de care doriti)
  • 200 ml smantana lichida, de gatit
  • 1 ceapa galbena, uscata
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita rozmarin uscat
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • 50 g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor)

2. Se fierb ouale, tari (circa 10 minute)

3. Dupa ce se racesc, se cojesc cartofii si se taie in rondele de circa 5 mm grosime

4. Ouale se cojesc si se taie in rondele subtiri

5. Se unge cu ulei un vas termorezistent, se pune un strat de rondele de cartofi, apoi un strat de rondele de ou si inca un strat de rondele de cartofi

6, Intr-un bol, se amesteca bine, cu un tel, smantana cu telemeaua rasa, cu ceapa tocata marunt, cu cimbrul, busuiocul, rozmarinul, sare si piper dupa gust (atentie la sare, pentru ca telemeaua poate fi sarata)

7. Se toarna compozitia peste cartofii din vasul termorezistent, iar deasupra se presara parmezanul ras

8. Se da la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius pentru 40 minute

9. Se stinge cuptorul, se aprinde grill-ul de la cuptor si se mai lasa 10 minute, ca sa se gratineze

10. Preparatul se serveste cald, cu muraturi sau salata asortata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise