In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana.
In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa.
Intr-un vas punem pe foc la fiert apa impreuna cu sarea si uleiul. Cand fierbe apa adaugam,in ploaie, faina de malai si amestecam energic pana cand se ingroasa si este fiarta.
Am lasat deoparte mamaliga si am pregatit amestecul de branza (de fapt am luat ce am gasit prin frigider,fara a cantari exact cat am pus din fiecare)
Slanina afumata am taiat-o in fasii nu foarte subtiri si am prajit-o intr-o tigaie, fara ulei fara nimic ,pana cand a capatat textura pe care am vrut-o.
Am pregatit intr-o alta tigaie cateva ochiuri de ou, pe care le-am lasat moi.
Am inceput sa asez straturile : mamaliga, branza si o lingura de smantana grasa, apoi iar mamaliga.Pentru asamblare am folosit un inel de bucatarie , dar nu este obligatoriu.
Ca sa fie calda la servire am dat-o in cuptorul incins la 180 grade pentru 2 minute , doar atat cat sa se incalzeasca bine .
Deasupra am asezat un ochi de ou si alaturi niste bucati de slanina prajita.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii