autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Bors cu pui de tara

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 ianuarie 2019

Ingrediente
-1 pui mare de tara, cam asa de vreo 3 kg, -1 kg cartofi, -1/2 radacina de telina, -1 radacina de pastarnac, -1 radacina de patrunjel, -3 morocovi, -2 cepe, -500 gr.gogonele verzi,taiate cubulete si puse in toamna la congelator, -200 gr.bulion de gogosari, -200 bulion, -300 ml.bors acru, -1 lingura mare de sare, -4 foi de dafin, -1 legatura de leustean

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza puiul si se pune la fiert cu apa, se lasa sa traga un clocot, dupa care se ia spuma cu o lingura, fiind pui de tara nu este necesar sa se arunce prima apa, nu este crescut cu concentrate si nici cu medicamente, deci este pui sanatos.

Dupa spumuire se adauga toate legumele tocate, se adauga sare, foi de dafin si se fierb la foc potrivit cu capac pana se ferb toate. Fiind pui si nu gaina, se pun si cartofii la fiert odata cu puiul si toate legumele, asa nu riscam sa ramana cartofii cruzi. Cand toate sunt fierte, se adauga bulionul de gogosari, bulionul de rosii, borsul si se mai fierbe la foc potrivit circa 10 minute, dupa care se opreste focul si se adauga putin leustean tocat marunt. Eu am cules din vara leusteanul, le-am ales, l-am tocat si l-am pus la congelator si folosesc cand am nevoie.

Sa aveti pofta, dragilor la un bors cald la vremuri reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors cu pui de tara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fasole batuta cu prajeala deasupra

Fierbem fasolea si ii schimbam apa de trei ori.Dupa ce s a fiert o pasam cu mixerul vertical sau

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Etli taze fasulye(dieta) - mancare de fasole teci, personalizata

Intr-o oala de dimensiuni mici se pun cuburile de soia impreuna cu apa, condimente si un varf de

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • -1 pui mare de tara
  • cam asa de vreo 3 kg
  • -1 kg cartofi
  • -1/2 radacina de telina
  • -1 radacina de pastarnac
  • -1 radacina de patrunjel
  • -3 morocovi
  • -2 cepe
  • -500 gr.gogonele verzi,taiate cubulete si puse in toamna la congelator
  • -200 gr.bulion de gogosari
  • -200 bulion
  • -300 ml.bors acru
  • -1 lingura mare de sare
  • -4 foi de dafin
  • -1 legatura de leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

204 voturi    43 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

5 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cartofi noi, impanati