Ciorba de spanac cu zeama de varza murata

Spanacul se lasa la decongelat intr-o strecuratoare cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ciorba de spanac cu zeama de varza murata

Ingrediente

  • 800 g spanac congelat
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 300 g kaizer facut in casa
  • 3-400 ml bulion rosii facut in casa
  • 500 ml zeama de varza murata
  • 2 l supa de carne(legume)
  • 2-3 catei usturoi
  • 1-2 rosii mici
  • 100 g paste fainoase
  • leustean
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spanacul se lasa la decongelat intr-o strecuratoare cateva ore, sau mai bine de seara pana dimineata. Se curata si se taie celelalte legume, dupa preferinte.

Kaizerul il taiem fasii si il prajim putin in oala de ciorba, in putin ulei, pina isi dezvolta aroma.

Adaugam morcovul dat pe razatoarea mare si amestecam pina uleiul capata culoarea galbena, apoi ceapa intreaga si celelalte legume taiate, usturoiul il trecem prin presa.

Adaugam supa si asezonam, lasam sa fiarba 20 de minute. Daca este cazul mai punem apa. Eu nu am mai pus pentru ca am adaugat bulionul si zeama de varza murata. Lasam sa dea cateva clocote si impreuna cu acestea.

Pastele fainoase le-am fiert separat, le-am limpezit si apoi le-am adaugat in ciorba, impreuna cu celelalte verdeturi tocate marunt.

Sa aveti pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi