autor:

Anca E. Voicu

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2019

Ingrediente
800 g fasole verde păstăi (la conservă),, 1 ceapă albă uscată,, 2 fire de praz,, 1 morcov,, 1 ardei gras roşu,, Sare-după gust,, 200 g roşii cubuleţe(la conservă),, Zeamă de varză-după gust,, Pătrunjel, leuştean şi mărar.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare



Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare după gust şi roşiile cubuleţe, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.

Apoi se adauga şi fasolea verde la conservă, care e deja fiartă, se mai lasă sa fiarbă cam 10 minute.

Când este aproape gata, se acreste zeamă de varză, după gust, eu pun cam o cană.

Se ia focul şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt.



Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 45 min

Porţii: 8



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/ciorba-de-fasole-verde-acrita-cu-zeama.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu naut

Supa de rosii cu naut

Se pune uleiul la incins, se adauga baconul sau sunca taiata fasii. Se prajeste la foc mic pana devine

0 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Supa de rosii acrita cu fresh de portocale

Spalati si curatati telina, morcovii si pastarnacul; Taiati-le cuburi potrivite si puneti-le la

1 vot    0 comentarii
50 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Florin , 26 mai 2020

    Foarte buna, imi place.

  • Fara foto

    Lelia , 11 martie 2020

    O bunatate de ciorbita, foarte buna.

  • Fara foto

    Sonia , 11 martie 2020

    Iam, iam ce buna este .

    • Fara foto

      Vasile , 23 iunie 2019

      Asa imi place si mie!

    • Fara foto

      Sonia , 13 februarie 2019

      Este foarte, foarte buna, in orice anotimp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 800 g fasole verde păstăi (la conservă),
  • 1 ceapă albă uscată,
  • 2 fire de praz,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras roşu,
  • Sare-după gust,
  • 200 g roşii cubuleţe(la conservă),
  • Zeamă de varză-după gust,
  • Pătrunjel
  • leuştean şi mărar.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Florin

Foarte buna, imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de naut cu rosii