Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Se spala si se curata legumele.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ciorba de fasole verde acrita cu zeama de varza

Ingrediente

  • 800 g fasole verde păstăi (la conservă),
  • 1 ceapă albă uscată,
  • 2 fire de praz,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras roşu,
  • Sare-după gust,
  • 200 g roşii cubuleţe(la conservă),
  • Zeamă de varză-după gust,
  • Pătrunjel, leuştean şi mărar.

Mod de preparare

Se spală şi se curăţă legumele. În oala pentru ciorbă (capacitate 4 litri), se călesc mai întâi, în puţin ulei înfierbântat, ceapa albă tocată mărunt, prazul şi ardeiul tăiate cubuleţe, morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare după gust şi roşiile cubuleţe, se completează cu apă şi se lasă să fiarbă cam 20 de minute.

Apoi se adauga şi fasolea verde la conservă, care e deja fiartă, se mai lasă sa fiarbă cam 10 minute.

Când este aproape gata, se acreste zeamă de varză, după gust, eu pun cam o cană.

Se ia focul şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt.

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 45 min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/ciorba-de-fasole-verde-acrita-cu-zeama.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor