autor:

Mirela_Popa

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorba de burta

Autor: Mirela_Popa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Popa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
1,5 kg burta (curatata si prefiarta), radacinoase : o bucata telina potrivita, pastarnac, patrunjel,morcov, 1 ceapa mare curatata, 1 ardei rosu(gras sau kapia), 2 linguri cu faina alba de grau, 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime), 400 ml lapte batut, 2 galbenusuri, 1 capatana usturoi, 1 morcov crud (dat pe razatoare mica), 2-3 linguri ulei, otet dupa gust, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece. Cand se porneste la fiert, se adauga in oala legumele curatate si taiate in doua, ceapa( intreaga, curatata de coaja) si ardeiul. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 minute,in functie de cat de bine este fiarta burta.

Pregatim sosul astfel: intr-un castron inalt vom dizolva cele 2 linguri de faina cu putina apa, ca la rantas , adaugam pe rand smantana, laptele batut , cele 2 galbenusuri si amestecam foarte bine pana la omogenizarea compozitiei.

Cand au fiert legumele si verificam si burta sa fie fiarta, se scot cu o paleta legumele din oala si adaugam sosul peste zeama cu burta care fierbe. Lasam sa fiarba la foc mic cam 10 min, amestecand din cand in cand .

Punem sare dupa gust. Oprim focul si lasam sa se odihneasca ciorba.

Intre timp morcovul ras se pune la calit cu uleiul( 2-3 linguri )si un strop de apa . Se lasa pe foc pana scade apa si morcovul s-a inmuiat , fara sa se prajeasca.

Turnam peste ciorba din oala acest morcov calit petru a da "fata" la ciorba .

Cand aproape s-a racit ciorba , adaugam in oala usturoiul pisat sau il putem pune intr-un tifon curat si il lasam sa stea in oala cu ciorba cam 15 min , dupa care il scoatem. Potrivim de otet ( cam 3-4 linguri) si piper.

Cine mai doreste isi pune separat smantana , otet dupa gust si chiar usturoi.

Se serveste cu ardei iuti si neaparat paine proaspata! :)

Pofta buna!

Acesta reteta extraordinara am facut-o de foarte multe ori la evenimente in familie si s-a mancat pana la ultimul strop,unii chiar au cerut si o a doua portie, este gustoasa, nu e grea la stomac , de multe ori am pus cantitate egala de smantana si lapte batut iar copiii au mancat-o fara "strambaturi".
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste

13 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Am pus in oala de presiune de 8l osul taiat in doua impreuna cu 1 ceapa si 2 morcovi si am fiert

17 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg burta (curatata si prefiarta)
  • radacinoase : o bucata telina potrivita
  • pastarnac
  • patrunjel,morcov
  • 1 ceapa mare curatata
  • 1 ardei rosu(gras sau kapia)
  • 2 linguri cu faina alba de grau
  • 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime)
  • 400 ml lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov crud (dat pe razatoare mica)
  • 2-3 linguri ulei
  • otet dupa gust
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Curcan Vindaloo