autor:

Mirela_Popa

» » , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne

Ciorba de burta

Autor: Mirela_Popa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mirela_Popa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
1,5 kg burta (curatata si prefiarta), radacinoase : o bucata telina potrivita, pastarnac, patrunjel,morcov, 1 ceapa mare curatata, 1 ardei rosu(gras sau kapia), 2 linguri cu faina alba de grau, 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime), 400 ml lapte batut, 2 galbenusuri, 1 capatana usturoi, 1 morcov crud (dat pe razatoare mica), 2-3 linguri ulei, otet dupa gust, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala de 5L se pune burta la fiert in apa rece. Cand se porneste la fiert, se adauga in oala legumele curatate si taiate in doua, ceapa( intreaga, curatata de coaja) si ardeiul. Se lasa sa fiarba la foc mic cam 45 minute,in functie de cat de bine este fiarta burta.

Pregatim sosul astfel: intr-un castron inalt vom dizolva cele 2 linguri de faina cu putina apa, ca la rantas , adaugam pe rand smantana, laptele batut , cele 2 galbenusuri si amestecam foarte bine pana la omogenizarea compozitiei.

Cand au fiert legumele si verificam si burta sa fie fiarta, se scot cu o paleta legumele din oala si adaugam sosul peste zeama cu burta care fierbe. Lasam sa fiarba la foc mic cam 10 min, amestecand din cand in cand .

Punem sare dupa gust. Oprim focul si lasam sa se odihneasca ciorba.

Intre timp morcovul ras se pune la calit cu uleiul( 2-3 linguri )si un strop de apa . Se lasa pe foc pana scade apa si morcovul s-a inmuiat , fara sa se prajeasca.

Turnam peste ciorba din oala acest morcov calit petru a da "fata" la ciorba .

Cand aproape s-a racit ciorba , adaugam in oala usturoiul pisat sau il putem pune intr-un tifon curat si il lasam sa stea in oala cu ciorba cam 15 min , dupa care il scoatem. Potrivim de otet ( cam 3-4 linguri) si piper.

Cine mai doreste isi pune separat smantana , otet dupa gust si chiar usturoi.

Se serveste cu ardei iuti si neaparat paine proaspata! :)

Pofta buna!

Acesta reteta extraordinara am facut-o de foarte multe ori la evenimente in familie si s-a mancat pana la ultimul strop,unii chiar au cerut si o a doua portie, este gustoasa, nu e grea la stomac , de multe ori am pus cantitate egala de smantana si lapte batut iar copiii au mancat-o fara "strambaturi".
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină

65 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

27 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg burta (curatata si prefiarta)
  • radacinoase : o bucata telina potrivita
  • pastarnac
  • patrunjel,morcov
  • 1 ceapa mare curatata
  • 1 ardei rosu(gras sau kapia)
  • 2 linguri cu faina alba de grau
  • 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime)
  • 400 ml lapte batut
  • 2 galbenusuri
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov crud (dat pe razatoare mica)
  • 2-3 linguri ulei
  • otet dupa gust
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Mancare de cartofi cu afumatura