Ingrediente
1,5 kg burta (curatata si prefiarta), radacinoase : o bucata telina potrivita, pastarnac, patrunjel,morcov, 1 ceapa mare curatata, 1 ardei rosu(gras sau kapia), 2 linguri cu faina alba de grau, 500 ml smantana( eu folosesc de 12% grasime), 400 ml lapte batut, 2 galbenusuri, 1 capatana usturoi, 1 morcov crud (dat pe razatoare mica), 2-3 linguri ulei, otet dupa gust, sare si piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 15 min
0 voturi
Mod de preparare
Pregatim sosul astfel: intr-un castron inalt vom dizolva cele 2 linguri de faina cu putina apa, ca la rantas , adaugam pe rand smantana, laptele batut , cele 2 galbenusuri si amestecam foarte bine pana la omogenizarea compozitiei.
Cand au fiert legumele si verificam si burta sa fie fiarta, se scot cu o paleta legumele din oala si adaugam sosul peste zeama cu burta care fierbe. Lasam sa fiarba la foc mic cam 10 min, amestecand din cand in cand .
Punem sare dupa gust. Oprim focul si lasam sa se odihneasca ciorba.
Intre timp morcovul ras se pune la calit cu uleiul( 2-3 linguri )si un strop de apa . Se lasa pe foc pana scade apa si morcovul s-a inmuiat , fara sa se prajeasca.
Turnam peste ciorba din oala acest morcov calit petru a da "fata" la ciorba .
Cand aproape s-a racit ciorba , adaugam in oala usturoiul pisat sau il putem pune intr-un tifon curat si il lasam sa stea in oala cu ciorba cam 15 min , dupa care il scoatem. Potrivim de otet ( cam 3-4 linguri) si piper.
Cine mai doreste isi pune separat smantana , otet dupa gust si chiar usturoi.
Se serveste cu ardei iuti si neaparat paine proaspata! :)
Pofta buna!
Acesta reteta extraordinara am facut-o de foarte multe ori la evenimente in familie si s-a mancat pana la ultimul strop,unii chiar au cerut si o a doua portie, este gustoasa, nu e grea la stomac , de multe ori am pus cantitate egala de smantana si lapte batut iar copiii au mancat-o fara "strambaturi".