Pentru ca este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales sa pregatesc o ciorba de fasole galbena, cu dovlecel.
Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.
Se curăță și se spală legumele.
Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.
Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.
Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.
Se servește cu ceapă roșie.
Timp de pregătire: aprox 10 min
Timp de gătire: aprox 35 de minute
Porții: 8
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii