autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2020

Ingrediente
1 ceapă galbenă,, 1 morcov,, 1 ardei gras verde,, 1 ardei gras roșu,, 1 linguriță sare,, 4 linguri ulei,, 2,5 l apă,, 500 g fasole galbenă,, 1 dovlecel,, 200 g roșii cubulețe la cutie,, Borș 500 ml sau după gust, Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,, 1 ceapă roșie

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.



Se curăță și se spală legumele.

Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.

Se servește cu ceapă roșie.



Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 35 de minute

Porții: 8



Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)

Intro oala de 3 litri punem apa la fiert. Cand fierbe apa, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata

2 voturi    1 comentariu
50 min
Borsuri si Ciorbe
Supa rece de castravete cu avocado

Supa rece de castravete cu avocado

Se curata castravetii de coaja, se taie in sferturi, apoi se taie mijlocul cu seminte. Se taie in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorin , 03 iunie 2020

    Foarte buna.

  • Fara foto

    Elena , 31 mai 2020

    Ihmmmm, ce buna este !

  • Fara foto

    ANDREI , 27 mai 2020

    O ciorba buna.

    • Fara foto

      Stefan , 26 mai 2020

      fOARTE BUNA !

    • Fara foto

      Cristian , 17 mai 2020

      O ciorba tare buna.

    • Fara foto

      SORINA , 14 mai 2020

      Este o ciorba faorte buna si racoritoare mai ales vara.

    • Fara foto

      Sonya , 14 mai 2020

      Foarte buna, imi place tare mult.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapă galbenă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 linguriță sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 2,5 l apă,
  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 dovlecel,
  • 200 g roșii cubulețe la cutie,
  • Borș 500 ml sau după gust
  • Pătrunjel
  • leuștean și mărar
  • după gust,
  • 1 ceapă roșie

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sorin

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de galuste cu ciuperci Supa de galuste cu ciuperci

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se lasa sa devina aurie. Se taie ciupercile in felii si se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Supa cu floricele