Ciorba de rosii cu taitei de casa. Cea mai simpla si delicioasa reteta, foarte usor de preparat. Perfecta pentru orice masa, usoara si foarte gustoasa.
Reteta de ciorba de rosii am invatat s-o fac de la soacra mea. Este extrem de simpla, gustoasa si necesita doar cateva ingrediente banale.
Se spala rosiile, se taie in 4 si se pun la fiert in 2 l de apa.
Intre timp se face taitelul de casa din 100 g faina, un ou si putina sare.
Intr-o tigaie se pune uleiul si se calesc ceapa toacata si morcovul dat pe razatoarea mare.
Dupa ce au fiert rosiile, se pun intr-o sita si se paseaza pana cand raman doar cojile si semintele.
Zeama rezultata se pune in oala, se adauga ceapa si morcovul calite si se sareaza dupa gust. Se lasa la fiert in jur de 10 minute, apoi se pune si taitelul. Dupa ce a fiert si taitelul, se stinge focul si se adauga leusteanul tocat si crenguta de cimbru.
Ciorba de rosii este gata. Este o minunatie alaturi de ardei iute.
Nu pot decat sa v-o recomand din suflet, reteta de ciorba de rosii chiar este un adevarat deliciu.
Incearca si reteta de supa de rosii cu galuste pufoase de gris, supa de rosii cu orez sau supa mexicana de rosii. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii