Toate legumele, inclusiv usturoiul, curatate, spalate, taiate, se pun in oala.
Toate legumele, inclusiv usturoiul, curatate, spalate, taiate, se pun in oala, la fiert, cu 1 lingurita cu sare, cu apa doar cat sa fie acoperite.
Dupa ce au fiert bine, se strecoara fara sa se arunce apa, apoi se rastoarna in blender, se paseaza totul fin, piureul rezultat se amesteca cu supa, daca este prea groasa, se adauga si apa de la fiert (fiecare cum considera), se pune vasul inapoi pe foc, iar cand incepe sa fiarba, se adauga orezul, legatura de telina spalata, iar dupa 5-6 min. de fiert, se potriveste de gust, se scot frunzele de telina, se adauga uleiul, se opreste focul si se serveste dupa ce s-a racit.
In familia noastra si acum, dar si in copilarie, nu ne lipseste din meniu astfel de supa pe timp de vara, pentru ca este gustoasa si racoritoare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii