Ciorba de peste ca la Dunare. Cea mai buna reteta

Daca doresti sa experimentezi adevarata traditie culinara de la Dunare, incearca aceasta reteta autentica de ciorba de pește. Incearca cea mai buna ciorba de peste ca la Dunare si bucura-te de o masa usoara si delicioasă!

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Ciorba de peste ca la Dunare. Cea mai buna reteta

Ingrediente

  • 1 cap de fitofag (aproximativ 1 kg)
  • 2 cepe
  • un morcov mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • o radacina mica de telina
  • 1 radacina de pastranac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 4 rosii
  • 1 l bors
  • 3 linguri orez
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • leustean proaspat

Mod de preparare

Reteta de ciorba de peste o prepar asa de cand ma stiu. Este o ciorba simpla, gustoasa, sanatoasa si se face rapid. Locuim langa Dunare, asa ca pestele nu ne lipseste din meniu.

Capatana de peste am portionat-o in bucati, am spalat-o bine si am sarat-o putin.

Legumele spalate si taiate cubulete le punem la inabusit in ulei. Cand incep sa se inmoaie, adaugam si orezul, apoi turnam aproximativ 1,5 l apa fierbinte, sare dupa gust si lasam sa fiarba.

Adaugam rosiile decojite, tocate si mai lasam 3-4 minute la fiert.

Turnam borsul pe care l-am dat inainte intr-un clocot atunci cand orezul este fiert.

Pestele il punem la sfarsit si-l lasam doar cateva minute sa clocoteasca. Oprim focul, adaugam leusteanul tocat.

Ciorba de peste este gata de savurat alaturi de un ardei iute.

Neaparat incercati si voi aceasta reteta de ciorba de peste ca la Dunare, este un deliciu.

Incearca si reteta de ciorba de perisoare de peste, plachia de crap la cuptor sau macrou in sos de rosii cu masline. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise