autor:

Brindusa_Aluculesei
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 mai 2020

Ingrediente
-1 kg.ciuperci, -2 cepe mari, -100 ml.ulei de masline, -2 morcovi mari, -1/2 radacina de telina, -5-6 oua, -1 lingura sare, -300 gr.gris, -3 linguri bulion de gogosari, -800 ml.suc de rosii.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit in putin ulei de masline. Se lasa sa devina aurie.

Se taie ciupercile in felii si se adauga peste ceapa prajita.Se lasa sa se patrunda ciupercile,amestecandu-se din cand in ele pana se va evapora lichidul lasat de ciuperci.

Se pune apa intr-o oala,se pune in oala morcovul tocat rondele,telina tocata cubulete si cand ciupercile sunt gata se adauga si ele in oala si sa lasa sa fiarba.

Intr-un castron se pun ouale,restul de ulei de masline,putina sare si se incepe mixarea,se adauga gris putin cate putin,continuand mixarea.Trebuie sa se obtina o pasta nu prea groasa,nu prea subtire.Cantitatea de gris este data de mai multi factori,cum ar fi:gradul de umezeala al grisului,textura grisului si greutatea oualelor.Am pus sase oua deoarece erau foarte mici.Se lasa aceasta compozitie pret de circa 10 minute sa se odihneasca,asa compotizia se va mai ingrosa de la sine si se vor putea obtine galuste moi si pufoase.Deci nu ingrosati compozitia sa o puteti pune imediat in oala,lasati timp si ea se va ingrosa de la sine.

Cand legumele sunt fierte se ia cu o lingura compozitie din castron si se da drumul in oala peste legume,este bine ca atunci cand dati drumul la galuste in oala sa dati focul la mic,asa nu se vor imprastia galustele in oala,se mai adauga sare dupa gust,bulion de gogosari.Se fierbe la foc potrivit,chiar mic daca aveti timp,nu amestecati in oala pana nu fierb.Cand sunt fierte se adauga sucul de rosi si se mai lasa pret de vreo cinci minute sa mai traga doua-trei clocote si se poate servi.Este o reteta absolut delicioasa ce inlocuieste carnea si poate fi mancata oricand sau o poti pune pa masa la o mare sarbatoare pentru a-ti impresiona oaspetii.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de galuste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou

Supa de rosii cu verdeturi si zdrente de ou

Dupa imbuibarea de sarbatori (fripturi, droburi, sarmale) am simtit nevoia de ceva mai usor, fresh

18 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Bors de primavara

Bors de primavara

Ceapa si usturoiul se calesc foarte putin in ulei incins,se adauga cartofii taiati cuburi, radacinoasle

3 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1 kg.ciuperci
  • -2 cepe mari
  • -100 ml.ulei de masline
  • -2 morcovi mari
  • -1/2 radacina de telina
  • -5-6 oua
  • -1 lingura sare
  • -300 gr.gris
  • -3 linguri bulion de gogosari
  • -800 ml.suc de rosii.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

251 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa din frunze verzi de morcov Tradaro