autor:

Anca E. Voicu
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2020

Ingrediente
4 fire de praz, 1 ceapă galbenă, 2 morcovi, 1 ardei gras roșu, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 rădăcină de păstârnac, 1 lingură orez, 2 cartofi, 300 g roșii pasate, Sare, după gust, 2,5 l apă, 500 ml zeamă de varză, 1 ou, 40 ml ulei,, mărar și pătrunjel proaspete, după gust, Leuștean uscat, după gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.

Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.



Timp pregătire: 15 min

Timp gătire: 45 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara cu zarzavat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati

24 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastră în ziua de Paste. Face parte din tradiţie, tradiţii pe

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonya , 31 mai 2020

    O ciorba minunata.

  • Fara foto

    Liliana , 17 mai 2020

    Foarte buna !

  • Fara foto

    Liana , 14 mai 2020

    Wauu, ce bunatate !!!

    • Fara foto

      Mioara , 14 mai 2020

      Este o ciorba foarte buna si plina de vitamine,imi place tare mult.

    • Fara foto

      LELIA , 14 mai 2020

      Foarte buna si gustoasa, aceasta minunata ciorbita.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 4 fire de praz
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 lingură orez
  • 2 cartofi
  • 300 g roșii pasate
  • Sare
  • după gust
  • 2,5 l apă
  • 500 ml zeamă de varză
  • 1 ou
  • 40 ml ulei,
  • mărar și pătrunjel proaspete
  • după gust
  • Leuștean uscat
  • după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonya

O ciorba minunata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita