Ciorba de primavara cu zarzavat

Se curata si se spala ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii si radacinile.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Ciorba de primavara cu zarzavat

Ingrediente

  • 4 fire de praz;
  • 1 ceapă galbenă;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roșu;
  • 1 rădăcină de pătrunjel;
  • 1 rădăcină de păstârnac;
  • 1 lingură orez;
  • 2 cartofi;
  • 300 g roșii pasate;
  • Sare, după gust;
  • 2,5 l apă;
  • 500 ml zeamă de varză;
  • 1 ou;
  • 40 ml ulei,
  • mărar și pătrunjel proaspete, după gust;
  • Leuștean uscat, după gust

Mod de preparare

Se curăță și se spală ardeiul, ceapa, morcovii, cartofii și rădăcinile. Morcovii și rădăcinil se dau pe răzătoarea mică. Prazul se taie cuburi, ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe.

Se călesc legumele într-o oală de 3 l pentru ciorbă, în puțin ulei, apoi se completează cu apă și se lasă la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă și o lingură de orez.

Când legumele sunt fierte, se adaugă roșiile pasate, se acrește cu zeama de varză, după gust, apoi se mai lasă să fiarbă puțin. Într-un castron, se bate un ou bine și se subțiază cu ciorbă, apoi se adaugă în ciorbă.

Se ia focul și se presară verdețuri, după gust.

Timp pregătire: 15 min

Timp gătire: 45 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/ciorba-de-primavara-cu-zarzavat.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine