Ciorba de stevie si spanac

Ciorba de stevie si spanac, reteta simpla si usoara.

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de stevie si spanac

Ingrediente

  • 500 g spanac proaspat sau 250 g congelat
  • 3 legaturi de stevie
  • 4 cepe verzi sau 2 uscate
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 1 ardei gras micut
  • 2 oua
  • 250 ml suc de rosii
  • bors, zeama de lamaie sau otet pentru acrit
  • 1 legatura de leustean
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Intai de toate spalam stevia si spanacul si le oparim in apa clocotita foarte putin pana se inmoaie.

Le lasam la scurs intr-o sita si apoi le tocam.

In oala in care vom prepara ciorba incalzim uleiul si calim ceapa, morcovul, telina, pastarnacul si ardeiul gras, toate taiate cubulete sau date pe razatoarea mare. Adaugam si un praf de sare pentru a nu se arde.

Cand legumele s-au inmuiat, adaugam stevia si spanacul si le calim si pe ele cateva minute.

Adaugam apa, sare dupa gust si fierbem pana cand legumele sunt gatite, in jur de 10 minute.

Adaugam sucul de rosii si borsul, zeama de lamaie sau otetul.

Batem ouale intr-un bol si le turnam in oala, amestecand delicat sa se formeze zdrente de ou.

Stingem focul si adaugam leusteanul tocat. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi