autor:

Fara foto

» » , , Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2019

Ingrediente
1 rasol mic afumat, 1 bucata de costita afumata, 2 cutii de fasole boabe albe mari, 1 ceapa verde, 1 ceapa uscat, 1 morcov, 1 ardei kapia, 1 bucatica pastarnac, 150 gr rosii decojite in sos tomat, 4 linguri suc de rosii de casa, 3 crengute marar verde, 1/2 legatura patrunjel verde, 4 crengute leustean verde, sare, piper, 1 foaie de dafin, 1 crenguta cimbru uscat, 500-600 ml bors

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete.

Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam.

Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam.

Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba.

Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari.

Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti.

Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul.

Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat.

Dam gust cu sare si piper.

Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii.

Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama.

Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute.

Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt.

Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pireu de cartofi cu usturoi

Pireu de cartofi cu usturoi

Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se pun la fiert cu apa si sare.Sunt fierti atunci cand

7 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi

Curatam cartofii si ii dam pe razatoare. Ceapa o tocam marunt si o amestecam cu cartofii razuiti,

21 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate Conopida, ardei kapia si broccoli gratinate

Se spala conopida si broccoli si se desfac si buchetele mici. Punem apoi conopida si broccoli la steamer pentru 5 minute sau in apa

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de fasole verde