Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar adaugat. Urmeaza pasii nostri pentru a obtine un gem perfect pentru micul dejun sau gustari, folosind doar ingrediente naturale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Ingrediente

  • 2 kg de caise coapte
  • 200 ml de suc de mere (fara adaos de zahar)
  • 1 lamaie (zeama)
  • optional: 1 lingurita de extract de vanilie, cateva frunze de menta sau melissa pentru un plus de aroma

Mod de preparare

Spala bine caisele sub jet de apa rece. Indeparteaza samburii si taie caisele in sferturi.

Pune caisele intr-o oala mare.Adauga sucul de mere si zeama de lamaie. Fierbe la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand caisele se inmoaie si incep sa se de zintegreze (aproximativ 20-30 de minute).

Daca doresti un gem mai fin, poti pasa caisele folosind un blender sau le poti lasa asa pentru un gem cu bucati de fruct. Continua sa fierbi compozitia la foc mic, amestecand des, pana cand se ingroasa si capata consistenta dorita (aproximativ 30-45 de minute).

In timp ce gemul fierbe, pregateste borcanele si capacele sterilizandu-le. Poti face asta fie fierbandu-le in apa timp de 10 minute, fie folosind cuptorul.

Toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand aproximativ 1 cm liber in partea de sus. Inchide bine borcanele cu capacele sterilizate.

Aseaza borcanele intr-o oala mare cu apa si fierbe-le timp de 15-20 de minute pentru a te asigura ca sunt bine sigilate si conservate.

Scoate borcanele din apa si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Depoziteaza gemul in locuri racoroase si intunecate.

Sfat:
Gemul de caise fara zahar este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru micul dejun sau gustari. Poti sa-l folosesti pe paine prajita, in iaurt sau ca umplutura pentru prajituri.

Aceasta reteta naturala te ajuta sa te bucuri de gustul autentic al caiselor fara adaos de zahar sau conservanti.

Incearca si reteta de gem de caise cu putin zahar, nectar de caise sau compot de caise. Spor la treaba si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise