Reteta de nectar de caise. Cum faci acasa reteta de nectar de caise fara conservanti.
Dupa multe incercari am reusit sa gasesc reteta de nectar de caise pe care mi-o doream. Sa fie aromat, dulce-acrisor, nu prea fluid, matasos si delicios.
Modul de preparare este extrem de simplu si se poate prepara cu orice fel de fructe de sezon.
Spalati caisele in cateva ape si lasati-le intr-o sita sa se scurga. Scoateti-le samburii si puneti-le intr-o oala incapatoare impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie.
Fierbeti la foc domol vreo 15-20 de minute, cat sa se inmoaie caisele.
Cu un mixer verical maruntiti foarte bine compozitia pana devine fina si matasoasa, apoi transferati nectarul obtinut in sticle spalate si sterilizate corect.
Fierbeti la baie de abur vreo 30 de minute si lasati-le la racit in acelasi vas pana a doua zi. Apoi etichetati-le si asezati-le in camara. Spor la treaba!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii