Gem de caise. Reteta simpla cu putin zahar

Prepara un gem de caise delicios cu aceasta reteta simpla si cu putin zahar. Descopera pasii esentiali pentru un gem natural, aromat si sanatos, perfect pentru toata familia.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa
Gem de caise. Reteta simpla cu putin zahar

Ingrediente

  • 1 kg de caise coapte
  • 300 g de zahar
  • sucul de la o lamaie

Mod de preparare

Spala bine caisele. Scoate samburii si taie caisele in bucati mai mici.

Intr-o oala mare pune caisele, adauga zaharul si sucul de lamaie. Amesteca bine pana incepe sa se dizolve zaharul si sa se formeze sirop. Apoi pune vasul pe foc.

Fierbe la foc mare, amestecând din cand in cand, pana cand caisele seinmoaie si se transforma intr-un piure gros. Acest proces poate dura aproximativ 30-35 de minute.

Daca preferi un gem mai fin, poti folosi un blender vertical pentru a pasa caisele.

Spala bine borcanele si capacele.

Sterilizeaza-le în apa clocotita timp de 10 minute sau in cuptor la 100°C timp de 15 minute.

Toarna gemul fierbinte in borcanele sterilizate, lasand un mic spatiu la gatul borcanului.

Inchide borcanele cu capacele si intoarce-le cu susul in jos pentru a se sigila bine. Lasa-le sa se raceasca complet acoperite cu prosoape groase.

Dupa ce borcanele s-au racit, depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat.

Pentru un gust mai interesant, poti adauga un baton de vanilie, frunze de indruseim, cimbrisor, menta sau un strop de rom in timpul fierberii.

Asigura-te ca amesteci constant pentru a preveni lipirea gemului de fundul oalei si arderea acestuia.

Din caise mai poti face si un delicios nectar de caise, compot de caise pentru iarna sau o dulceata aromata de caise cu portocale. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise