Compot de caise pentru iarna

Reteta de compot de caise pentru iarna. Cum se face compot de caise pentru iarna, reteta fara conservanti.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Compot de caise pentru iarna

Ingrediente

  • caise
  • zahar
  • apa
  • capace si borcane

Mod de preparare

Am spalat caisele in doua ape si le-am pus la scurs intr-o sita. Apoi le-am curatat de coaja (acest lucru este optional daca nu aveti o problema cu coaja) si le-am taiat felii. Daca sunt mai micute sau va place compotul cu bucati mari de fructe, le puteti pune si jumatati.

Am umplut borcanele si am adaugat cate trei linguri de zahar la fiecare borcan de 375 ml. Caisele mele, desi au fost coapte bine, nu erau foarte dulci.

Daca puneti mai putine fructe in borcane sau fructele pe care le aveti sunt dulci, reduceti cantitatea de zahar la doua linguri cu varf de zahar.

Am completat cu apa, am infiletat capacele si am agitat putin fiecare borcan sa se dizolve zaharul.

* Inainte de toate am sterilizat borcanele si capacele, lucru esential la orice conserva.

Am asezat borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop de bucatrie. Am umplut oala cu apa cat sa acopar putin borcanele si am fiert 20 de minute din momentul in care a dat in clocot. Apoi am stins focul si le-am lasat pana a doua zi la racit.

Le-am scos din oala, le-am sters, etichetat si le-am asezat frumos in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise