Reteta de compot de caise pentru iarna. Cum se face compot de caise pentru iarna, reteta fara conservanti.
Am spalat caisele in doua ape si le-am pus la scurs intr-o sita. Apoi le-am curatat de coaja (acest lucru este optional daca nu aveti o problema cu coaja) si le-am taiat felii. Daca sunt mai micute sau va place compotul cu bucati mari de fructe, le puteti pune si jumatati.
Am umplut borcanele si am adaugat cate trei linguri de zahar la fiecare borcan de 375 ml. Caisele mele, desi au fost coapte bine, nu erau foarte dulci.
Daca puneti mai putine fructe in borcane sau fructele pe care le aveti sunt dulci, reduceti cantitatea de zahar la doua linguri cu varf de zahar.
Am completat cu apa, am infiletat capacele si am agitat putin fiecare borcan sa se dizolve zaharul.
* Inainte de toate am sterilizat borcanele si capacele, lucru esential la orice conserva.
Am asezat borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop de bucatrie. Am umplut oala cu apa cat sa acopar putin borcanele si am fiert 20 de minute din momentul in care a dat in clocot. Apoi am stins focul si le-am lasat pana a doua zi la racit.
Le-am scos din oala, le-am sters, etichetat si le-am asezat frumos in camara. Spor la treaba!
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii