Compot de caise pentru iarna

Reteta de compot de caise pentru iarna. Cum se face compot de caise pentru iarna, reteta fara conservanti.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Compot de caise pentru iarna

Ingrediente

  • caise
  • zahar
  • apa
  • capace si borcane

Mod de preparare

Am spalat caisele in doua ape si le-am pus la scurs intr-o sita. Apoi le-am curatat de coaja (acest lucru este optional daca nu aveti o problema cu coaja) si le-am taiat felii. Daca sunt mai micute sau va place compotul cu bucati mari de fructe, le puteti pune si jumatati.

Am umplut borcanele si am adaugat cate trei linguri de zahar la fiecare borcan de 375 ml. Caisele mele, desi au fost coapte bine, nu erau foarte dulci.

Daca puneti mai putine fructe in borcane sau fructele pe care le aveti sunt dulci, reduceti cantitatea de zahar la doua linguri cu varf de zahar.

Am completat cu apa, am infiletat capacele si am agitat putin fiecare borcan sa se dizolve zaharul.

* Inainte de toate am sterilizat borcanele si capacele, lucru esential la orice conserva.

Am asezat borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop de bucatrie. Am umplut oala cu apa cat sa acopar putin borcanele si am fiert 20 de minute din momentul in care a dat in clocot. Apoi am stins focul si le-am lasat pana a doua zi la racit.

Le-am scos din oala, le-am sters, etichetat si le-am asezat frumos in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta