Cornulete tigarete. Reteta de cornulete fragede cu untura si magiun

Incearca si tu reteta de cornulete tigarete, fragede, preparate cu untura si umplute cu magiun de prune. Sunt delicioase, se topesc in gura si sunt apreciate de toti cei care le gusta.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
17 minute
Complexitate
medie
Cornulete tigarete. Reteta de cornulete fragede cu untura si magiun

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie (extract, pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 200 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana fermentata (acra, 24% grasime)
  • magiun de prune pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.

Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).

Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.

Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.

Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.

Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag.

Incearca si reteta de cornulete cu osanza, cornulete fragede cu visine si nuci sau cornulete cu untura si iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise