Reteta de cornulete fragede cu osanza. Cornulete fragede cu osanza, reteta simpla si usor de preparat.
Punem toate ingredientele intr-un bol. Amestecam bine cu o furculita pana cand se omogenizeaza cat de cat, apoi incorporam faina.
Framantam doar pana cand obtinem un aluat nelipicios. Nu este necesar sa framantati mult pentru ca este un aluat fraged si nu vrem sa dezvoltam glutenul din faina.
Punem aluatul la frigider o ora, doua sau mai bine peste noapte.
Apoi il impartim in bucati si,din fiecare parte intindem discuri de aproximativ 25-30 cm si le impartim in 16 raze. Punem la baza cate o lingurita rasa cu magiun de prune ( eu am folosit fara zahar, facut de mine), rulam si formam cornuletele.
Daca nu aveti magiun de prune folositi un gem acrisor mai consistent sau amestecati-l cu nuca macinata, astfel umplutura nu va curge la copt.
Le asezam intr-o tava si le coacem la 180 de grade C, cuptor preincalzit, pana se rumenesc usor.
Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se mai racoreasca si le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Aceste cornulete sunt deosebit de fine si fragede, se topesc pur si simplu in gura. Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii