Reteta de hrean in otet la borcan. Hrean in otet la borcan reteta simpla. Hrean conservat in otet pentru iarna. Hrean ras pentru iarna. Reteta de hrean ras la borcan. Retete de hrean ras in otet la borcan.
Reteta de hrean in otet la borcan este foarte simpla si rapida. Noua ne place foarte mult hreanul si am mereu in camara cateva borcanele cu hrean ras in otet.
Eu folosesc la 100 de grame de hrean curatat si ras, 50 de ml de apa, 25 de ml de otet, 1 lingurita de sare si 1 de zahar.
Eu pun si sare si zahar, echilibreaza foarte bine gustul si au rol de conservanti.
De data asta am avut 400 de grame de hrean, pe care l-am maruntit in blender, asa am terminat rapid si n-am plans (prea mult).
Am pus hreanul ras intr-un bol. Intr-o cana am preparat solutia de apa cu otet, sare si zahar, la rece, doar amestecand pana s-au dizolvat bine sarea si zaharul.
Am turnat solutia peste hreanul ras, am amestecat foarte bine si am transferat hreanul in borcane spalate si sterilizate. Le-am etichetat si le-am depozitat in camara.
Hreanul in otet este delicios alaturi de rasol, fripturi, oua sau legume fierte, salata de sfecla rosie.
Pentru a obtine sosuri delicioase pe baza de hrean in otet, se poate amesteca si cu iaurt, smantana sau putin vin rosu.
Eu zic sa incercati si voi reteta de hrean in otet la borcan, nu numai ca este gustos, dar este si foarte sanatos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii