Legumele se curata si apoi se spala.
Tocana de legume cu orez pentru iarnaPatrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se...
Pesto de patrunjelCuratam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.
Dulceata de pere padurete (salbatice)Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza.
Dulceata de grapefruit rosuSe trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.
Dulceata din smochineBoabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu...
Dulceata de struguri Kis-MisAm curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Jeleu din struguri Kis MisIn borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de...
Compot de piersiciSe spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri.
Castraveti bulgarestiBobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.
Pasta de porumbe (poroambe)Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele.
Suc de rosii cu ardei kapia rosuCorcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece.
Nectar de corcoduseSe curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.
Sirop de capsuniPorumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci.
Sirop de porumbele (poroambe)Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa.
Serbet de zmeuraSe curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa.
Sirop de mureSe spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii.
Nectar de caiseCaisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii.
Gem de caiseSe curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece.
Dulceata de afineSe pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Dulceata de zmeuraSe curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt...
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii.
Dulceata de cireseSe curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Dulceata de dudeFrunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele.
Frunze de vita opariteSe curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin.
Salata in straturi pentru iarnaSe spala toate legumele, apoi morcovul curatat se taie rondele.
Ardei umpluti cu struguriSe baga tot zarzavatul la spalat si se lasa sa se zvante, apoi curatam ardeii de cotoare si seminte.
Ardei umpluti cu varza si morcoviSe taie ardeiul cubulete mici, apoi se oparesc un pic rosiile si se curata de pielita.
Sos picant mediteraneanSe spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore.
Dulceata de visineObletelul se curata de solzi si li se scot intestinele, apoi se indeparteaza capul si inotatoarea de la codite.
Obletel de Dunare marinat in otetSe spala delicat afinele, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de afineAm pus la murat gogonele cu otet, foi de dafin si mirodenii.
Gogonele si castraveti in otetSe coc vinetele, se lasa la scurs si racit, se curata.
Zacusca de vinete si ardeiCiresele se spala bine, se curata de samburi si codite.
Dulceata de cirese cu mentaCoacazele se spala, se scurg si se pun in cratita.
Dulceata de coacaze negreRubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea...
Dulceata cu rubarba zmeura si capsuneSe scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar.
Dulceata de cirese amare cu aroma de mentaSe spala strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini si se pun la fiert.
Sirop din struguri negriUn gem delicios de care sa ne bucuram la iarna.
Gem de piersiciSe spala legumele, se curata de coaja si se dau la razatoare (sau le puteti taia marunt cu ajutorul robotului de bucatarie).
Vegeta de casaSe spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte.
Ardei iuti in otetSe spala gogonelele si se aranjeaza in borcane.
Gogonele in saramuraCaisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba.
Nectar de caiseSe spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.
Dulceata de caiseDulceata de visine este perfecta la clatite.
Dulceata de visineReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura