Gutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele.
Kiwi in peltea de gutuiSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniIncep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca.
ZacuscaAtentie: lucrati ardeiul iute cu manusi de latex.
Dulceata de ardei iuteSe spala murele si se lasa peste noapte la frigider cu zaharul deasupra.
Dulceata de mureSmochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa.
Serbet din smochineMerele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari.
Dulceata din pepene galben si mere GoldenGogosarii ii cureti de cotoare si seminte si ii speli bine sub jet de apa rece.
Ktchup sau... ketchup fara E- uriSe indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi.
Dulceata din merisoare padureteMai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime.
Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.
Gogonele muratePentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.
Castraveti muratiSe taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.
Ardei bulgaresc in otetSe spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele.
Suc de rosiiArdeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se...
Ardei copt la borcanSe spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardeiCastravetii se spala si se taie la capete.
Castraveti la saramuraCeapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.
Tocana de legume la borcanStiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.
Bulion cu oreganoAsezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.
Dulceata de zarzare cu pepene galbenIntr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta.
Gogosari la otetSpalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.
Mere la borcan pentru deserturiCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.
Zacusca de vineteSpalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramuraArdeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz.
Zacusca cu fasolePrunele bine coapte se spala si se scot samburii.
Gem de prune cu nuciArdeii iuti se spala si se taie marunt.
Dulceata de ardei iute rosuSe spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.
Pasta de maceseFructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc...
Dulceata de paducel (gherghine)Se spala caisele, se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici.
Gem de caiseSe spala delicat fructele.
Dulceata din fructe de padureSe pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.
Ardei iuti la otetSe taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne.
Bulion de gogosari cu ierburi aromateSe curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja.
Nectar din pere padurete (salbatice)Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs.
Dulceata de fructe de padureSe spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.
Zacusca cu ciuperciSe spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele.
Dulceata de gogonelePentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta...
Tocana de legume cu orezApa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.
Usturoi marinatLegumele se curata si apoi se spala.
Tocana de legume cu orez pentru iarnaPatrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se...
Pesto de patrunjelCuratam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine.
Dulceata de pere padurete (salbatice)Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza.
Dulceata de grapefruit rosuSe trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite.
Dulceata din smochineBoabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se pun la fiert impreuna cu...
Dulceata de struguri Kis-MisAm curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.
Jeleu din struguri Kis MisIn borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de...
Compot de piersiciSe spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri.
Castraveti bulgaresti
Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise