autor:

» » Conserve si muraturi

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 august 2018

Ingrediente
1 pepene rosu de 1 kg, gogonele, castraveti micuti, 3-4 crengute de rosii cherry, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei iute, 1 radacina mica de hrean, frunze de telina, frunze de hrean, marar uscat, cateva frunze de stejar, apa, sare mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Spalam pepenele, il taiem felii potrivite.

Castravetii si gogonelele le spalam.

Pe fundul borcanului asezam frunze de telina, hrean, stejar, marar uscat, dar spalate inainte.

Curatam usturoiul, punem jumatate din el, taiat feliute.

Hreanul il curatam si dam drumul catorva bucatele.

Incepem si asezam in borcan gogonelele, castravetii, feliile de pepene si crengutele de rosii cherry, dupa cum dorim, fie in straturi, fie amestecate.

Decojim morcovul, il facem felii rotunde, ii dam drumul in borcan.

Dam drumul si la bucatele de ardei iute, iar deasupra asezam iarasi din toate tipurile de frunze, cum am pus si pe fundul borcanului.

Adaugam restul de usturoi si hrean, taiate bucatele.

Acum pregatim saramura.

La 1 litru de apa rece punem o lingura de sare mare. Pentru un asemenea borcan avem nevoie cam de 2 litri de saramura, deci 2 litri de apa rece si 2 linguri de sare mare.

Amestecam bine cu lingura pana sarea este complet topita, apoi o turnam in borcan, pana il umplem.

Infiletam bine borcanul cu capacul sau, il lasam in bucatarie peste noapte, iar a doua zi il dam la rece.

Sa serviti cu pofta din muraturi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pepene rosu de 1 kg
  • gogonele
  • castraveti micuti
  • 3-4 crengute de rosii cherry
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina mica de hrean
  • frunze de telina
  • frunze de hrean
  • marar uscat
  • cateva frunze de stejar
  • apa
  • sare mare

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Magiun de capsuni