autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2018

Ingrediente
40 kg rosii, 3 kg ardei, 8 linguri sare grunjoasa, 8 linguri zahar, 1 lingurita piper negru macinat, 3 plicuri conservant (7 g), ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare.



Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii.



Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.



Sucul ramas se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura mare de lemn. Spre final se adauga sarea, zaharul, piperul si conservantul si se mai clocoteste putin. Se toarna fierbinte in sticle si se pune putin ulei deasupra in fiecare sticla. Se capacesc si se lasa sa se raceasca 2-3 zile acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion aromat cu ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)

peste sarat (ansoa)

Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele,

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Puneti rosiile taiate in jumatati in tava, pe hartie de copt, iar peste ele presarati sare, piper

1 vot    0 comentarii
12h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 40 kg rosii
  • 3 kg ardei
  • 8 linguri sare grunjoasa
  • 8 linguri zahar
  • 1 lingurita piper negru macinat
  • 3 plicuri conservant (7 g)
  • ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

54 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei copti