Ingrediente
40 kg rosii, 3 kg ardei, 8 linguri sare grunjoasa, 8 linguri zahar, 1 lingurita piper negru macinat, 3 plicuri conservant (7 g), ulei pentru pus deasupra bulionului in sticle
Dificultate: Medie | Timp: 4h
4 voturi
Mod de preparare
Ardeii se taie pe jumatate, se curata de seminte, se spala si se pun in tuci, alaturi de rosii.
Se fierb pana cand se inmoaie bine, se lasa sa se raceasca, apoi se dau printr-o sita mare.
Sucul ramas se pune din nou la fiert pana cand se ingroasa, amestecandu-l din cand in cand cu o lingura mare de lemn. Spre final se adauga sarea, zaharul, piperul si conservantul si se mai clocoteste putin. Se toarna fierbinte in sticle si se pune putin ulei deasupra in fiecare sticla. Se capacesc si se lasa sa se raceasca 2-3 zile acoperite cu paturi, apoi se depoziteaza.