autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Ardei bulgaresc in otet

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
600 g ardei bulgaresc, 2 borcane de 1 l, Pentru un borcan de 1 l, o lingura cu varf sare grunjoasa, 2 linguri cu varf zahar, cateva boabe de piper negru, 3 parti de apa si una de otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.



In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).



Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.



Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se dizolva zaharul si sarea, verificand in acelasi timp daca borcanul are capacul pus bine si nu curge.



Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele in ea, apoi se umple cu apa si se pune la foc pana cand ardeii isi schimba complet culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gem de piersici

Gem de piersici

Un gem delicios de care sa ne bucuram la iarna Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii,

4 voturi    4 comentarii
25 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole

Zacusca de fasole

Se fierbe fasolea foarte bine . Eu am lasat-o cu o seara inainte in apa pentru a se inmuia si am

10 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 600 g ardei bulgaresc
  • 2 borcane de 1 l
  • Pentru un borcan de 1 l
  • o lingura cu varf sare grunjoasa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 parti de apa si una de otet

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

1 vot    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in saramura