autor:

andraconstantinescu

» » Conserve si muraturi

Ardei bulgaresc in otet

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
600 g ardei bulgaresc, 2 borcane de 1 l, Pentru un borcan de 1 l, o lingura cu varf sare grunjoasa, 2 linguri cu varf zahar, cateva boabe de piper negru, 3 parti de apa si una de otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.



In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit).



Se amesteca apa cu otetul si se pun peste ardei.



Se pun capacele la borcane, se intorc cu josul in sus si se zguduie pentru a se dizolva zaharul si sarea, verificand in acelasi timp daca borcanul are capacul pus bine si nu curge.



Intr-o cratita se pune un prosop, se aseaza borcanele in ea, apoi se umple cu apa si se pune la foc pana cand ardeii isi schimba complet culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se depoziteaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei bulgaresc in otet" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardeii spalati se curata de cotoare si de toate nervurile, se oparesc 2 minute in apa clocoltita

9 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza si morcov in otet

Ardei umpluti cu varza si morcov in otet

Ardeii ii cureti de cotoare, varza o tai fideluta, iar morcovii ii dai pe razatoare. Freci varza

31 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600 g ardei bulgaresc
  • 2 borcane de 1 l
  • Pentru un borcan de 1 l
  • o lingura cu varf sare grunjoasa
  • 2 linguri cu varf zahar
  • cateva boabe de piper negru
  • 3 parti de apa si una de otet

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

14 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

6 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

71 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosarii taiati - Muratura