autor:

tania

» » Conserve si muraturi

Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
3 kg de vinete mici, apa, sare, ulei de masline, , Umplutura, , 2 kg ardei capia rosii, 2-3 ardei iuti rosii (200 g), 600 g nuca maruntita, 6 linguri de usturoi tocat sau 2 capatani mari de usturoi, 5 linguri sare

Dificultate: Medie Timp: 3h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Mai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime. Chiar daca nu sunt culese in ziua cand facem muraturile, nu-i nici o problema, deoarece oricum le vom fierbe, iar daca sunt culese inainte cu 2 zile e mult mai bine, deoarece majoritatea gospodinelor le lasa 2 zile dupa culegere, in felul acesta se usureaza procesul de fierbere. Dupa ce vom spala vinetele le vom lasa sa se scurga de apa. Intr-o cratita mare vom pune apa la fiert, iar cand apa este calda vom adauga vinetele. Se lasa la foc mediu aproximativ 25 de minute si le vom acoperi cu un capac peste care vom pune o greutate ca sa fim siguri ca toate sunt scufundate si acoperite de apa. Indepartam capacul iar atunci cand ele se vor ridica deasupra vor fi gata de fiert si le vom putea scoate. Deci dupa 25 de minute vom da oala deoparte si vom scoate o vanata, o vom pune in apa rece pentru a verifica daca este fiarta suficient. Cum vom sti daca sunt suficient de fierte? Indepartam codita si rozeta vinetei; daca se indeparteaza usor inseamna ca este suficient fiarta.

De retinut: daca ele au fiert prea mult si se vor inmuia, se vor mura foarte repede si nu vor rezista o perioada mai lunga. De aceea nu trebuie lasate sa se inmoaie prea mult. Se scot vinetele intr-un vas cu apa rece si se clatesc de mai multe ori cu apa rece pana la racire. In acest mod miezul lor va ramane alb. Vom indeparta toate coditele si rozetele apoi le vom aseza pe o tava si le vom lasa sa se raceasca complet. Dupa racire se vor cresta pe mijoc, dar facem o taietura mica (e bine sa urmariti si pozele postate) si in aceasta crestatura vom introduce o lingurita de sare si le vom aseza intr-o strecuratoare, dar cu taietura pe o parte ca sa se poata scurge tot lichidul din ele. Procedam astfel pana vom termina toate vinetele. Peste fiecare rand vom presara putina sare, ca sa nu se strice. Cantitatea de sare nu trebuie sa fie nici prea mare, pentru ca vor ramane prea sarate dupa murat. Se vor acoperi cu o farfurie intisa peste care vom pune o greutate ca sa se scurga tot lichidul din ele. Se vor lasa la scurs timp de o zi sau doua, pana cand nu mai exista lichid. Dupa ce am terminat cu vinetele ne vom ocupa de umplutura.

Ardeiul dulce si cel iute se vor spala bine, se vor usca cu prosoape de hartie, levom scoate coditele si semintele si le vom da prin masina de tocat carne, dar vom folosi sita mare nu cea mica. Prin macinare ardeii vor lasa foarte multa zeama, o vom elimina si ii vom amesteca cu usturoiul tocat, nuca faramitata in bucati nu prea mici si cu sarea. Umplutura se va pregati cu putin timp inainte de a umple vinetele. Inainte de a incepe umplerea lor le verificam: daca sunt bine uscate inseamna ca nu mai contin lichid.Vom incepe umplerea vinetelor. Deschidem taietura si vom pune 2-3 lingurite de umplutura de-a lungul vinetei, sa o cuprinda in totalitate pana este bine umpluta. Dupa umplere o vom sterge cu un prosopel curat si o vom aseza intr-un vas. Procedam identic pana vom termina toate vinetele, apoi le vom aseza in borcane una peste alta, pe care le vom lasa cu gura in jos pana a doua zi ca sa se mai scurga eventualul surplus de lichid. A doua zi vom umple borcanele cu ulei de masline, se vor lasa cateva ore, apoi se va mai completa daca e nevoie cu ulei pana cand ultima vanata de la suprafata este acoperita in totalitate cu ulei. Acoperim cu o folie alimentara si se vor inchide borcanele, apoi le depozitam la un loc racoros. Daca vremea este calduroasa se pot servi dupa o saptamana, dar daca este mai rece procesul de murare dureaza mai mult si se pot servi dupa abia 2 saptamani. Aceste muraturi sunt foarte gustoase, le vom gasi in toate restaurantele din Orientul mijlociu;

Ele se pot servi la orice masa, mic dejun, pranz sau cina, fiind considerate si ca un apeitiv delicios, nu doar ca si o muratura. Intr-adevar necesita putin mai multa munca si migala, dar eu zic ca merita toata oboseala..!



Va doresc spor si Pofta buna!

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DULCEATA DE MURE

DULCEATA DE MURE

Dulceturile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau

74 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Tomate frito în felul meu

Tomate frito în felul meu

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg de vinete mici
  • apa
  • sare
  • ulei de masline
  • Umplutura
  • 2 kg ardei capia rosii
  • 2-3 ardei iuti rosii (200 g)
  • 600 g nuca maruntita
  • 6 linguri de usturoi tocat sau 2 capatani mari de usturoi
  • 5 linguri sare

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza