autor:

anuta

» » Conserve si muraturi

Prune marinate cu usturoi

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2018

Ingrediente
pentru 2 borcane de 800 ml:, prune lunguiete, care se crapa usor si samburele se desprinde usor, cativa catei de usturoi, 500 ml apa , 200 g zahar, 50 ml otet de 9%, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.

Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane.

Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece.

Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor sau pentru delicioasele rulouri din piept de pui cu umplutura de prune!

Delicioase!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prune marinate cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason  la borcan (Beringelas em Conserva)

Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)

Aceastã salatã de vinete o putem servi cu un fel principal, deasemenea ca aperitiv sau decor... 1)Taie

4 voturi    4 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
visine ptr.iarna

visine ptr.iarna

Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa

8 voturi    5 comentarii
10h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • PanaCris

    PanaCris (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2018

    De probat! Multumesc pentru idee! :-*

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • pentru 2 borcane de 800 ml:
  • prune lunguiete
  • care se crapa usor si samburele se desprinde usor
  • cativa catei de usturoi
  • 500 ml apa 
  • 200 g zahar
  • 50 ml otet de 9%
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
PanaCris

PanaCris (Chef de cuisine)

De probat! Multumesc pentru idee! :-*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de prune decojite