Castraveti murati in otet

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in otet

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1/4 L otet
  • 1 L apa
  • 50 gr. zahar
  • 35 gr. sare
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • flori de marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece si putina sare timp de 3,4 ore, dupa care se spala din nou, se scurg si se aseaza in borcane.

Se intercaleaza intre rânduri catei de usturoi taiati sau lasati intregi dupa preferinta.

Se pregateste otetul astfel: se pune intr-un vas 1 l apa, 1/4 l otet, sarea, zaharul, foile de dafin,piperul si florile de marar pe foc si când clocoteste se opreste focul si se lasa la racit.Apoi se toarna in borcane si se leaga imediat cu doua rânduri de celofan.

Se pastreaza la loc racoros. Ca sa fim si mai siguri ca se conserva foarte bine se pot pune pentru circa 15 minute borcanele la sterilizat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise