Castraveti murati in otet

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in otet

Ingrediente

  • 1 kg castraveti
  • 1/4 L otet
  • 1 L apa
  • 50 gr. zahar
  • 35 gr. sare
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper
  • flori de marar
  • usturoi

Mod de preparare

Se aleg castraveti proaspeti de marime potrivita care se spala si se tin intr-un vas cu apa rece si putina sare timp de 3,4 ore, dupa care se spala din nou, se scurg si se aseaza in borcane.

Se intercaleaza intre rânduri catei de usturoi taiati sau lasati intregi dupa preferinta.

Se pregateste otetul astfel: se pune intr-un vas 1 l apa, 1/4 l otet, sarea, zaharul, foile de dafin,piperul si florile de marar pe foc si când clocoteste se opreste focul si se lasa la racit.Apoi se toarna in borcane si se leaga imediat cu doua rânduri de celofan.

Se pastreaza la loc racoros. Ca sa fim si mai siguri ca se conserva foarte bine se pot pune pentru circa 15 minute borcanele la sterilizat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise