Ingrediente
Pentru un borcan de 800 g:, 2 linguri zahar, 1 lingura rasa cu sare grunjoasa, cateva boabe de mustar, cateva boabe de piper, 5-6 rondele de morcov, cateva felii de ceapa, castraveti, 2-3 crengute de marar, o parte otet de Topoloveni + 3 parti de apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.
Se spala mararul, se toaca marunt si se pune deasupra castravetilor.
Apa si otetul se amesteca intr-un vas separat , apoi se toarna peste castraveti pana cand se umple borcanul. Se capaceste bine si se intoarce cu josul in sus si se zdruncina borcanul pentru a se dilua sarea si zaharul. In acelasi timp se verifica sa nu curga lichidul pe langa capac si ca acesta sa fie insurubat bine.
Se pune un prosop intr-o cratita, se pun borcanele in ea, apoi se pune apa pana aproape de gura borcanelor, se pune cratita la foc si se fierb pana cand castravetii isi schimba culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se pun in camara sau pe balcon.