Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata).
Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.
Se spala mararul, se toaca marunt si se pune deasupra castravetilor.
Apa si otetul se amesteca intr-un vas separat , apoi se toarna peste castraveti pana cand se umple borcanul. Se capaceste bine si se intoarce cu josul in sus si se zdruncina borcanul pentru a se dilua sarea si zaharul. In acelasi timp se verifica sa nu curga lichidul pe langa capac si ca acesta sa fie insurubat bine.
Se pune un prosop intr-o cratita, se pun borcanele in ea, apoi se pune apa pana aproape de gura borcanelor, se pune cratita la foc si se fierb pana cand castravetii isi schimba culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se pun in camara sau pe balcon.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii