Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi.
Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria cu zahar, lasand sa fiarba pana se leaga (deasupra fac basici transparente, cam dupa 30 de minute de fiert. Se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie, apoi se asaza fructele in borcane curate si uscate si apoi se toarna siropul gros si fierbinte. Se etanseizeaza strangand bine capacele, se acopera cu un prosop si se lasa sa se racasca in voie.
Am gasit cu mare greutate aceste delicioase merisoare aurii care se coc un pic mai inante ca cele rosii si am gasit si un pomisor cu merisoare rosii, cam micute, ferit de soare. Abia astept recolta sa fac un nectar si un gem delicios!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii