456
retete

Alte sectiuni
  • Salata de stafide, mere si smochine

    Speli stafidele si smochinele si le inmoi in putina apa.Le lasi sa stea 12 ore.Apoi le scurgi de apa si le toci prin robotul de bucatarie.Adaugi merele rase de coaja si taiate sub forma de cubulete, scortisoara si zaharul.Amesteci totul bine, apoi adaugi

    9 comentarii

  • Supa crema de ciuperci

    Supa crema de ciuperci

    Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza sa fiarba. O sa spuneti de ce nu le calim in putin unt ? Eu nu prea sunt adepta legumelor calite pentru supe in general,pe

    7 comentarii

  • Tocino de cielo

    Tocino de cielo

    Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min) si se lasa deoparte sa se raceasca putin. Intre timp punem cuptorul la 180 de grade sus si jos, dupa care galbenusurile si cu ouale intregi se bat bine

    32 comentarii

  • Crema de zahar ars

    Crema de zahar ars

    Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la temperatura camerei) si mirodenii. Intr-o cratita potrivita

    25 comentarii

  • Supa De Pui Cu Taitei De Casa

    Supa De Pui Cu Taitei De Casa

    Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare. Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul

    2 comentarii

  • Farofias (Lapte de pasare)

    Farofias (Lapte de pasare)

    Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem oaja de lamaie si betisorul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba, se reduce

    30 comentarii

  • La Tour Eiffel Cake

    La Tour Eiffel Cake

    Pentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de copt, scortisoara si sarea.Intr-un alt vas bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Untul cu ciocolata topeste-le la bain-marie apoi lasa-le sa se

    13 comentarii

  • Tort cu ciocolata si gem de caise

    Tort cu ciocolata si gem de caise

    Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de lamaie.Se

    3 comentarii

  • Princess Cake

    Princess Cake

    Pentru blat se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu Nesquik,praf de copt si sare.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza oul, urmat de lapte si esente.Se inglobeaza amestecul cu faina si aluatul obtinut se

    5 comentarii

  • Red Velvet Cake

    Red Velvet Cake

    Incalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul si praful de copt.Intr-un alt vas bate zaharul cu untul.Adauga laptele,cele doua lichioruri, 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, ouale si colorantul

    8 comentarii

  • Tort de ciocolata amaruie

    Tort de ciocolata amaruie

    Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita

    1 comentariu

  • Tort cu cocos aromat

    Tort cu cocos aromat

    Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde a cate 20 cm diametru. Bate cele 4 albusuri spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas, bate cele 2 oua intregi cu 2 galbenusuri, 120 gr zahar, esenta de vanilie si zeama de

    10 comentarii

  • Tort Animalute de Paste

    Tort Animalute de Paste

    Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 200⁰C, unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc. Intr-un vas bate galbenusurile cu zaharul pudra, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa si zeama de citrice.Adauga faina, praful Crema de Lamaie pentru

    5 comentarii

  • Tort iepuras

    Tort iepuras

    Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Unge cu unt si tapeteaza cu faina o forma de semicerc. Pentru blat, bate galbenusurile cu zaharul pudra, semintele de vanilie si esenta de cirese.Afauga faina si praful de copt si amesteca bine.Intr-un alt vas, bate albusurile

    17 comentarii

  • Tort tiramisu cu ciocolata

    Tort tiramisu cu ciocolata

    Pentru blat, incalzeste cuptorul la 180⁰C si unge cu unt apoi tapeteaza cu faina 2 tavi rotunde. Intr-un vas, bate untul cu zaharul si 6 galbenusri, ciocolata topita si cafeaua.Adauga faina, praful de cappuccino si praful de copt si amesteca.Intr-un

    7 comentarii

  • Tort Martisor

    Tort Martisor

    Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri. Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon si 1 lingurita

    19 comentarii

  • Tort Valentine

    Tort Valentine

    Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava in forma de inima. Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga esenta de vanilie, zaharul vanilat Bourbon si treptat se adauga zaharul pudra, mixand

    13 comentarii

  • Crema de vanilie cu fructe si frisca

    Crema de vanilie cu fructe si frisca  

    Spalati fructele, scoateti samburii si cojiti banana. Amestecati praful de vanilie (cremsnit) cu 300 ml lapte timp de 3 minute cu mixerul. Bateti frisca din plicul de praf de frisca si 150-200 ml lapte. Glasati paharele: intr-o farfurie puneti putina

    13 comentarii

  • Creme caramel cu rubarba si topping crocant

    Creme caramel cu rubarba si topping crocant

    Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara aluatul pe foaia de copt si coace-l 8-12 minute pana cand s-a

    2 comentarii

  • Croissant cu ciocolata si caramel

    Croissant cu ciocolata si caramel

    Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le

    15 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: