505
retete

Alte sectiuni
  • Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

    Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste

    0 comentarii

  • Dulceata din struguri negri

    Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului

    1 comentariu

  • Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

    Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da

    0 comentarii

  • Budinca de chia cu ananas caramelizat

    Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri de zahar. Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de

    0 comentarii

  • Serbet din smochine

    Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat, apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender, iar siropul ramas se scurge

    0 comentarii

  • Gem de afine

    Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana cand isi lasa putina zeama si zaharul se topeste. Punem apoi cratita pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand din cand in

    0 comentarii

  • Dulceata din merisoare padurete

    Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria

    0 comentarii

  • Mere la borcan pentru deserturi

    Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat

    0 comentarii

  • Jeleu din struguri Kis Mis

    Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele

    0 comentarii

  • Pasta de porumbe (poroambe)

    Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana

    0 comentarii

  • Nectar de corcoduse

    Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor

    0 comentarii

  • Serbet de zmeura

    Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau

    0 comentarii

  • Gem de caise

    Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul, se presara zaharul peste fructe in straturi alternative fructe, zahar, se amesteca cu lingura pentru ca toate fructele sa ramana in contact cu zaharul si

    0 comentarii

  • Dulceata de afine

    Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura

    Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic. Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar, iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop. Se adauga fructele peste

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici, fructele de cirese fiind foarte marunte si pline de suc. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc, apoi se pun la foc, intai iute, pana ce clocotesc, apoi se da focul incet, amestecand usor cu o

    0 comentarii

  • Dulceata de dude

    Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierb la foc domol, cca. 45 minute,

    0 comentarii

  • Dulceata de visine

    Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul. Se pune apoi cratita pe foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana se

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.