471
retete

Alte sectiuni
  • Panna cotta

    Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau

    0 comentarii

  • Inghetata de banane cu nutella

    Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina, se rastoarna in masina de inghetata, se amesteca 30 min, apoi se serveste. Pentru cine nu are masina de inghetata, se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Mai intai, se scot sâmburii vişinelor, se pun în congelator peste noapte, împreună cu bananele decojite. După ce s-au congelat, se pun la blender și se amestecă împreună cu mierea și laptele. Vom pbtine o compoziție omogenă,

    0 comentarii

  • Inghetata Amaretto

    Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva cirese din castron si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la

    0 comentarii

  • Crema de vanilie

    Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat, adaugăm margarina și zahărul. După ce s-au topit, punem amidonul cernut și amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe, apoi adaugam

    0 comentarii

  • Inghetata de merisoare

    Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu

    0 comentarii

  • Crema de tapioca

    Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca in blender, adaugam lapte, crema de branza, zahar si iaurt si amestecam bine. Punem in bol si servim cu dulceata.

    0 comentarii

  • Budinca de chia cu zmeura

    Intr-un castron, se amesteca cu telul, toate ingredientele, mai putin zmeura, apoi se lasa vasul acoperit 2 h. Dupa ce semintele au absorbit tot lichidul, se pune in cupe, pana la jumatate, budinca, apoi fructe, se acopera fructele cu budinca, se orneaza

    0 comentarii

  • Capsuni cu crema patisera

    Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel. Punem laptele in craticioara si incalzim bine. Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede. Punem compozitia aceasta peste laptele

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si banana

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate, taiem banana felii. Punem in blender iaurt, siropul de la dulceata, banana si capsunii si amestecam bine. Apoi punem in forma si dam la congelator, cateva ore.

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si pepene rosu

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate. Taiem felia de pepene si scoatem samburii si o taiem bucatele. Punem in blender, iaurtul, capsunele, mierea, pepenele si coniac si amestecam bine. Apoi, adaugam fructele confiate si amestecam usor. Punem compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu iaurt

    Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se

    0 comentarii

  • Jeleu de ciocolata

    Ciocolata rupta se pune pe foc mic, intr-un vas, cu lapte, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5 min; dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

    Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema,

    1 comentariu

  • Panna cotta cu ciocolata si ghimbir

    Zmeura decongelata, pasata bine cu blenderul vertical, se trece prin sita, pentru eliminarea semintelor; piureul rezultat se pune intr-un vas mic, pe foc, impreuna cu zaharul, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte, se adauga

    0 comentarii

  • Supa de Capsuni

    Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat într-un bol și le-am făcut piure, folosind un blender de

    0 comentarii

  • Clatite cu Crema de Mascarpone

     Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată, care, din când în când, se șterge

    2 comentarii

  • Inghetata cu vanilie si coaja confiata de portocala

    Se pune laptele la fiert, se adauga batonul de vanilie si se lasa pe foc, cam 10 minute. Se amesteca din cand in cand, pentru a nu se lipi de oala. Separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o paste cremoasa. Laptele se strecoara,

    0 comentarii

  • Crema de zahar ars

    Pentru ca azi sunt Sanzienele, am pregatit aceasta reteta. In copilarie, ne racoream cu acest desert in zilele calde de vara, iar azi mama m-a invatat cum sa-l fac si eu :) Preparare: Se ard 5 linguri de zahar intr-o cratita mare, rotunda, pana se face

    0 comentarii

  • Briose pentru printese

    Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul treptat ca la maioneza pana se incorporeaza total. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de vanilie/lamaie. Compozitia

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: