477
retete

Alte sectiuni
  • Budinca de quinoa cu merisoare

    Pentru inceput se pun merisoarele intr-un bol, amestecate cu coniac si se lasa deoparte. In vase mici diferite, se pun pe foc cate o cana cu lapte de cocos, o lingura cu miere si intr-un vas quinoa rosie iar in altul quinoa alba, se lasa pe foc mic, amestecand

    0 comentarii

  • Crema di limoncello amalfi

    Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom folosi si la foc).Adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam un polonic de lapte si mixam bine compozitia. Adaugam

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

    Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, apoi se imparte compozitia in cupe, deasupra se pun fructe si se lasa la frigider pana in

    0 comentarii

  • Crema cu lapte de cocos

    Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si fundul si peretii cu caramel. apoi lasi deoparte. Bati intr-un vas usor ouale cu lapte (ambele cutii), smantana, vanilia,

    0 comentarii

  • Malabi cu fructe de padure

    Se pune 3/4 din cantitatea laptelui sa fiarba cu zaharul pudra si putina sare si de asemeni smantana de gatit pe foc mic sau potrivit. Intr-un alt vas amestecam amidonul de porumb cu restul laptelui sa se desfaca bine si cand laptele fierbe, se adauga

    0 comentarii

  • Terci cu fulgi de ovaz si fructe

    Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele, iar dupa ce s-au procesat, se rastoarna in cupe, se orneaza cu fructe si se serveste cu lingurita. Este cea mai simpla,

    0 comentarii

  • Panna cotta

    Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul, miezul lui, zahărul şi frişca se pun la fiert şi se lasă să clocotească uşor, timp de cca 10 min. Apoi se iau

    0 comentarii

  • Inghetata de banane cu nutella

    Bananele curatate, taiate, se pun in robot impreuna cu nutella si zeama de lamaie, se proceseaza, iar dupa ce a rezultat o crema fina, se rastoarna in masina de inghetata, se amesteca 30 min, apoi se serveste. Pentru cine nu are masina de inghetata, se

    0 comentarii

  • Inghetata de visine

    Mai intai, se scot sâmburii vişinelor, se pun în congelator peste noapte, împreună cu bananele decojite. După ce s-au congelat, se pun la blender și se amestecă împreună cu mierea și laptele. Vom pbtine o compoziție omogenă,

    0 comentarii

  • Inghetata Amaretto

    Se scot samburii de la cirese, se pune zahar peste ele si se dau la frigider peste noapte. Dimineata se scot, se pun deoparte cateva cirese din castron si se pun la frigider. Restul de cirese se pun la robot, se adauga laptele si smantana si se lasa la

    0 comentarii

  • Crema de vanilie

    Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat, adaugăm margarina și zahărul. După ce s-au topit, punem amidonul cernut și amestecăm bine ca să nu rămână cocoloașe, apoi adaugam

    1 comentariu

  • Inghetata de merisoare

    Merisoarele curatate de coditele ramase de la cules, spalate, se pun intr-un vas cu 100 ml apa, zahar si crengutele de menta spalate si ele; am adaugat putina menta, pentru ca merisoarele sunt lipsite de aroma, iar menta i-a imbunatatit gustul, dar nu

    0 comentarii

  • Crema de tapioca

    Fierbem tapioca in apa cu unt, pentru 10-12 minute. Strecuram si lasam sa se raceasca. Punem tapioca in blender, adaugam lapte, crema de branza, zahar si iaurt si amestecam bine. Punem in bol si servim cu dulceata.

    0 comentarii

  • Budinca de chia cu zmeura

    Intr-un castron, se amesteca cu telul, toate ingredientele, mai putin zmeura, apoi se lasa vasul acoperit 2 h. Dupa ce semintele au absorbit tot lichidul, se pune in cupe, pana la jumatate, budinca, apoi fructe, se acopera fructele cu budinca, se orneaza

    0 comentarii

  • Capsuni cu crema patisera

    Punem in bol faina, zaharul vanilia si oualele si le amestecam cu un tel. Punem laptele in craticioara si incalzim bine. Inainte sa clocoteasca, punem jumatate din lapte peste compozitia de oua si amestecam repede. Punem compozitia aceasta peste laptele

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si banana

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate, taiem banana felii. Punem in blender iaurt, siropul de la dulceata, banana si capsunii si amestecam bine. Apoi punem in forma si dam la congelator, cateva ore.

    0 comentarii

  • Inghetata cu capsuni si pepene rosu

    Spalam capsunele si le taiem pe jumatate. Taiem felia de pepene si scoatem samburii si o taiem bucatele. Punem in blender, iaurtul, capsunele, mierea, pepenele si coniac si amestecam bine. Apoi, adaugam fructele confiate si amestecam usor. Punem compozitia

    0 comentarii

  • Inghetata de capsuni cu iaurt

    Capsunile curatate, spalate, taiate, se pun in blender impreuna cu zahar, miere si iaurt, iar dupa ce s-a blenduit bine, se rastoarna intr-un vas si se amesteca usor cu frisca batuta tare, iar dupa omogenizare, se rastoarna in masina de inghetata si se

    0 comentarii

  • Jeleu de ciocolata

    Ciocolata rupta se pune pe foc mic, intr-un vas, cu lapte, se amesteca pana se topeste, se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece 5 min; dupa omogenizare, se lasa vasul deoparte sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei

    0 comentarii

  • Prajitura cu ciocolata, crema si capsuni

    Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema,

    1 comentariu

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: