Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in frigider pentru 15 min.
Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă zmeura cu zahărul, iar apoi se adaugă la spuma de albuș bătută în prealabil. Se mai bat încă o dată
Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet,
Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am folosit cafea columbiană). Lăsaţi vasul cu amestecul de ciocolată topită şi cafea la răcit timp de 5 minute. Apoi,
Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie. Incorporam usor amestecul de galbenusuri in smantana calda, mixand continuu. Strecuram apoi compozitia
Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine
Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm. Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste
Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului
Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure
Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da
Budinca de chia cu ananas caramelizat
Se pune laptele la fiert. Cand laptele este fiert, se ia de pe foc si se amesteca cu smantana lichida, pasta de vanilie si trei linguri de zahar. Incorporam semintele de chia spalate si scurse in amestecul de smantana si lapte apoi turnam in vasele de
Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa sa fiarba pana avem un sirop legat, apoi scoatem smochinele si le punem intr-un vas de blender, iar siropul ramas se scurge
Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana cand isi lasa putina zeama si zaharul se topeste. Punem apoi cratita pe foc mic si lasam sa fiarba amestecand din cand in
Dulceata din merisoare padurete
Se indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi, apoi se fierb cu o cana de vin si restul apa rece cat sa le acopere de 2 cm, cca 20 de minute, cu anasonul si batonul de scortisoara. Se adauga si farfuria
Mere la borcan pentru deserturi
Spalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat. Le dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita mai mare puneti uleiul. Adaugati merele rase pe care le scurgeti inainte intre maini (asa va bucurati si de o cana de suc proaspat
Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele
Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana
Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor
Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si
Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau
Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul, se presara zaharul peste fructe in straturi alternative fructe, zahar, se amesteca cu lingura pentru ca toate fructele sa ramana in contact cu zaharul si
Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand