497
retete

Alte sectiuni
  • Jeleu din struguri Kis Mis

    Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece. Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele

    0 comentarii

  • Pasta de porumbe (poroambe)

    Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana

    0 comentarii

  • Nectar de corcoduse

    Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor

    0 comentarii

  • Serbet de zmeura

    Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa. Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si

    0 comentarii

  • Nectar de caise

    Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau

    0 comentarii

  • Gem de caise

    Caisele se spala, se desfac pe jumatate si se scot samburii. In cratita in care veti fierbe gemul, se presara zaharul peste fructe in straturi alternative fructe, zahar, se amesteca cu lingura pentru ca toate fructele sa ramana in contact cu zaharul si

    0 comentarii

  • Dulceata de afine

    Se curata afinele de codite, se pun in strecuratoare si se trec sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu apa si zaharul. Cand incep sa dea in clocot, se incetineste focul si se aduma spuma in continuu pana ce se leaga bine. Dulceata este gata cand

    0 comentarii

  • Dulceata de zmeura

    Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic. Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar, iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop. Se adauga fructele peste

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici, fructele de cirese fiind foarte marunte si pline de suc. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese

    Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi le indepartam samburii. Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc, apoi se pun la foc, intai iute, pana ce clocotesc, apoi se da focul incet, amestecand usor cu o

    0 comentarii

  • Dulceata de dude

    Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa. Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierb la foc domol, cca. 45 minute,

    0 comentarii

  • Dulceata de visine

    Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul. Se pune apoi cratita pe foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana se

    0 comentarii

  • Inghetata de lavanda

    Intr-un vas cu 1 l de apa rece, se pun florile de lavanda, se fierb 10 min, apoi se da vasul deoparte, se acopera si se lasa la frigider pana a doua zi. Se strecoara, pasand usor cu o lingura florile in sita, apa se masoara cu un pahar/cana, se pune intr-un

    0 comentarii

  • Inghetata cu afine

    Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator pentru 2 ore. Se poate servi cu papanasi, clatite sau simpla. Pofta buna!

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca

    Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de gelatina), lasam sa se raceasca foarte bine. Perlele de tapioca

    0 comentarii

  • Dulceata de cirese cu menta

    Ciresele se spala bine, se curata de samburi si codite. Am cantarit fructele dupa curatare. Se pun in cratita la fiert impreuna cu 3/4 din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, adaugam si buchetetelul de menta si mai lasam sa fiarba 5 min, dupa

    0 comentarii

  • Panna cotta cu lapte condensat si zmeura

    Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, iar dupa omogenizare, se pune in cupe cu o masura (eu am

    0 comentarii

  • Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

    Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura de asemenea curatata daca e nevoie, apoi trecuta sub jet de apa rece, toate scurse bine, apoi sunt puse intr-un vas

    0 comentarii

  • Inghetata de fragi

    Fragii se macina in robotul de bucatarie cu 2 linguri de suc de lamaie dupa care se trec prin sita ca sa nu ramana samburi si amestecam cu laptele condesat. In oala mixerului punem smantana si 2 linguri de zahar si 1 lingurita esenta de vanilie si batem

    0 comentarii

  • Inimioare pline de savoare

    *Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute.Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura, dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul. 3.Indata

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.